середа, 11 квітня 2007 17:23

Янукович хоче призупинення указу Ющенка

На вчорашнє засідання Кабінету Міністрів прем"єр Віктор Янукович, 56 років, запізнився хвилин на десять. Заходить до зали в супроводі міністра Кабміну Анатолія Толстоухова, 51 рік.

— Під час зустрічі з президентом Ющенком у мене з"явилася надія, що рух піде на зниження напруженості в суспільстві, — каже Янукович. — Я почув від президента деякі пропозиції, які казали про те, що в президента є настрій шукати компроміс. Одна з них була — провести в другій половині дня зустріч керівників фракцій парламенту.

Бере до рук окуляри й каже, що ця зустріч не відбулася, бо не прийшла опозиція.

— Оскільки ця зустріч не відбулася, не знайшлося відповіді на питання, чи призупинить президент дію свого указу, — складає рука на руку Янукович. Каже, що ситуація погіршується ще й через відмову п"яти суддів Конституційного суду розглядати питання конституційності президентського указу. Додає, що знає причини їхньої відмови, але не називає.

— Хто їх до цього підштовхнув, нехай Господь їм буде суддею, —  зазначає він.

Міністри уважно слухають, дехто записує. Сьогоднішні події прем"єр називає повторенням 2004 року. Каже, що перший віце-прем"єр і міністр фінансів Микола Азаров повинен знайти способи подолання "негативних процесів" у економіці. Азаров підпирає руками підборіддя й киває головою.

Прем"єр пропонує ухвалити заяву-звернення до президента  щодо призупинення указу про розпуск парламенту.

— Якщо президент не призупинить указ, усі наслідки будуть на його совісті, — підсумовує Віктор Янукович.

Міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляє потім, що Кабмін не виконуватиме рішення Ради національної безпеки і оборони про фінансування дострокових парламентських виборів. Під відповідною урядовою постановою підписалися всі міністри, крім глави МЗС Арсенія Яценюка та міністра оборони Анатолія Гриценка.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче призупинення указу Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі