вівторок, 21 серпня 2007 17:40

Янукович бажає Хоменку зачепитися на Чернігівщині

Автор: фото: PHL
  На Чернігівщині люди просили Віктора Януковича допомогти з поверненням вкладів Ощадбанку СРСР
На Чернігівщині люди просили Віктора Януковича допомогти з поверненням вкладів Ощадбанку СРСР

Прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років, позавчора відвідав Чернігівщину. Спочатку приїхав на підприємство "Чернігівське хімволокно".

Янукович під"їжджає рівно о десятій ранку. Із машини виходить у сорочці, однак одразу вдягає піджак. Після огляду одного з цехів підходить до працівників. Люди йому посміхаються і скаржаться на нестачу грошей. Просять посприяти в поверненні вкладів Ощадбанку СРСР.

— Скільки отримуєте? — цікавиться прем"єр-міністр в однієї з жінок.

— Чотириста грязними, — відповідає та. — А за квартиру треба більше платити. Миленький, тільки на тебе надія. Ми ж тебе любимо!

Янукович каже, що зарплата на підприємстві зросте на 52%. Мовляв, так йому пообіцяли власники. На цьому прощається. Услід йому кричать: "Приїздіть частіше до нас!"

Однак між собою робітники обговорюють не гостя, а свого директора. Більше всього їх цікавить, де той так засмаг?

О 13-й годині розпочинається нарада в облдержадміністрації. Перед нею стоять сотні прихильників Партії регіонів. Майже кожен тримає в руках блакитний прапор.

Янукович пояснює, що приїхав поговорити про інвестиції в область.

— Без них Чернігівщина і далі пастиме задніх, — каже прем"єр і звертається до виконувача обов"язків губернатора Чернігівщини Володимира Хоменка. — Володимире Миколайовичу, ви можете показати, на що здатні?

Прем"єр говорить українською. Майже не робить тривалих пауз. Не соромиться запитати, як буде по-українськи "производительность".

— Продуктивність, — підказують хором присутні.

Прем"єр обіцяє, що Кабмін виділить гроші на будівництво обласного пологового будинку.

Зарплата на підприємстві зросте на 52 відсотки

— Треба це питання включити в бюджет-2008. Цього року з резервного фонду виділимо кошти на проектну документацію, — зазначає Янукович. — Так чи ні? Звертаюсь до заступника міністра охорони здоров"я.

— Так, — відповідає Сергій Бережнов.

Прем"єр говорить, що співчуває Володимирові Хоменку. Мовляв, сам багато часу пропрацював на такій посаді, тож не заздрить йому.

— Язик не повертається казати "тимчасово виконуючий обов"язки". Знаю, як йому важко працювати, — зауважує Янукович. — Це людина досвідчена, відповідальна. Я йому вже побажав, щоб він зачепився на Чернігівщині і попрацював тривалий час. Тому що ця зміна керівництва в регіоні не сприяє його розвитку, а тільки перешкоджає.

На запитання, чи затвердить Кабмін кандидатуру Хоменка на посаду голови облдержадміністрації, прем"єр відповідає:

— Що буде від того, якщо я, наприклад, не дам свою згоду? Це буде тільки дестабілізувати ситуацію. Незважаючи на нехтування Конституції Секретаріатом президента при призначенні голів облдержадміністрацій, я ніколи не буду політизувати це питання, а лише сприятиму, щоб розвиток регіонів був. Тому, безумовно, Кабмін дасть згоду.

Сам Хоменко виглядає трохи наляканим. Стоїть біля Януковича й майже не усміхається.

Зараз ви читаєте новину «Янукович бажає Хоменку зачепитися на Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі