пʼятниця, 06 грудня 2019 06:16

Антон Дробович очолив Інститут національної пам'яті

4 грудня за результатами конкурсу Кабінет міністрів призначив керівником Українського інституту національної пам'яті 33-річного Антона Дробовича.

Керував освітніми програмами в меморіальному комплексі Голокосту "Бабин Яр". Фахівець із сучасних комунікацій, культуролог. Кандидат філософських наук і магістр правознавства. Доцент Національного педагогічного університету ім. Драгоманова. Член правління Молодіжної асоціації релігієзнавців. Експерт із питань культури й освіти Інституту суспільно-економічних досліджень. 2014 року добровольцем воював на Донбасі.

В інтерв'ю Дробович казав, що на посаді керівника УІНП хоче перетворити політику пам'яті на більш виважену та ліберальну. Вважає декомунізацію незавершеною:

— Не можна за п'ять років змінити те, що насаджували впродовж десятиліть, — каже Дробович. — Інститут має стати зрозумілим для громадян інструментом налагодження суспільного діалогу. Потрібно докладати більше зусиль для збереження пам'яті про спільну історію українців та українських поляків, євреїв, вірмен, татар, греків, болгар та інших.

У декларації Антона Дробовича за 2018-й вказано дві квартири у спільній власності та автомобіль "Фольксваґен Поло" 2004 року. За викладацьку діяльність заробив понад 93 тис. грн. У "Фонді підтримки міжнародного співробітництва України" — майже 53 тис. грн. Ще 357 393 грн отримав від підприємницької діяльності.

Одружений. Дітей не має.

Попередній керівник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович став народним депутатом від "Європейської солідарності" у листопаді. Очолював УІНП із 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Антон Дробович очолив Інститут національної пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі