середа, 06 червня 2007 18:13

Як бютівці писали заяви про складання повноважень

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Юлія Тимошенко на людях останній раз з’явилася минулої суботи, під час міжпартійного з’їзду блоку
Юлія Тимошенко на людях останній раз з’явилася минулої суботи, під час міжпартійного з’їзду блоку

Лідер БЮТу Юлія Тимошенко не писала заяви про складання депутатських повноважень. Відповідний документ за неї написав хтось інший, а Тимошенко лише скріпила текст своїм підписом. До таких висновків дійшло інтернет-видання "Українська правда", порівнявши почерк у заяві з іншими рукописами Тимошенко.

Але це не означає, що документ є недійсним. У процедурі складення повноважень міститься вимога до депутатів подати "особисту заяву". Не обов"язково, щоб вона була написана власноруч. У зв"язку з цим частина опозиціонерів вирішили не перевантажувати себе зайвою роботою. Вони лише поставили свій підпис під заявою.

64-річний "бютівець" Володимир Яворівський запевняє, що всі його однопартійці писали заяви на складання депутатських повноважень власноруч.

— Хто вам сказав, що Юлія Володимирівна не писала, а тільки поставила свій підпис? Я про це не знаю, — дивується Яворівський. І каже, що не розуміє, навіщо взагалі це потрібно:

— Я би вважав, що найрозумніше — це на комп"ютері набрати типову заяву, і людина ставить свій підпис. Для чого писати від руки? Але ми всі її написали від руки, бо знали, що потім скаже Мороз.

Ми всі писали від руки, бо знали, що потім скаже Мороз

Яворівський додає, що текст заяви дуже складний, і йому довелося переписувати його кілька разів.

Народний депутат від фракції БЮТ Олег Ляшко, 34 роки, також запевняє, що Тимошенко писала заяву сама.

— Якщо лідерка команди каже, що вона написала і поклала заяву, і до цього закликає всіх інших, то саме так воно і є, — зазначає Ляшко.

Говорить, що свою заяву написав власноруч.

Колишній прес-секретар Тимошенко 38-річний Віталій Чепинога каже, що від "ГПУ" дізнався про те, що лідерка не писала заяву. Просить передзвонити за 15 хв. Мовляв, подивиться на почерк і скаже свою думку. Однак ані за 15 хв., ані пізніше Чепинога на дзвінки не відповідає.

Історія з нібито написанням заяви Тимошенко не нею особисто співпала з чутками, що на лідерку БЮТу було здійснено замах. На людях останній раз вона з"явилася минулої суботи, під час міжпартійного з"їзду блоку.

Зараз ви читаєте новину «Як бютівці писали заяви про складання повноважень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі