понеділок, 09 липня 2007 17:27

Яценюк закликав не політизувати питання НАТО

Учора в Міністерстві закордонних справ відбулося засідання громадської ради з нагоди
10-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство України з НАТО. Запросили відомих дипломатів, політиків та громадських діячів.

Запрошені займають місця. Колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк вивчає текст написаної від руки промови.

Із запізненням на 7 хв. приходить нинішній керівник МЗС Арсеній Яценюк, 33 роки.

— Більшість людей в Україні не знає, що таке НАТО, — каже міністр, крутячи на пальці каблучку. — Хотів би побажати політикам, щоб вони не перекладали на плечі 47 мільйонів громадян ухвалення доленосного рішення щодо альянсу, а максимально поінформували своїх виборців.

Говорить, що НАТО — це передусім організація, яка займається демократією та економікою, а потім вже військовими питаннями. Просить не політизувати це питання.

За словами Яценюка, членство в альянсі дозволить здобувати досвід українським військовим, розв"яже проблему їхньої соціальної адаптації після звільнення у запас.

Боюся, щоб журналісти не увели її

Тарасюк Яценюка не слухає. Розглядає папери, які лежать перед ним.

Глава МЗС зазначає, що Росія співпрацює з НАТО більше, ніж Україна.

— Росія працює в 11 робочих групах, а Україна — в п"яти, — пояснює.

Після виступу Яценюка до трибуни йде ще один колишній міністр закордонних справ Геннадій Удовенко, 76 років. Починає згадувати, як підписували Хартію про особливе партнерство з НАТО. Хоче показати фото групи, яка займалася цим питанням, але не може його знайти. Просить пошукати свого сусіду по столу.

— Боюся, щоб журналісти не увели її, — каже.

— Нормальний дядько?! — обурюється хтось із представників преси.

Після всіх виступів Яценюк підбиває підсумки. Каже, що Україна співпрацюватиме з усіма, хто дає робочі місця, відкриває заводи та впроваджує новітні технології.

У кінці додає, що якщо Україна підпише договір про підготовку до членства в НАТО, то не обов"язково туди вступить. Нагадує, що деякі країни чекають під дверима альянсу по вісім років.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк закликав не політизувати питання НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі