вівторок, 20 травня 2008 17:16

Яценюк присоромив нардепів статтею в американській газеті

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  ”Бютівці” Наталії Королевській учора в парламенті подарували букет білих троянд — 18 травня у неї був день народження
”Бютівці” Наталії Королевській учора в парламенті подарували букет білих троянд — 18 травня у неї був день народження

Учора першу половину дня Верховна Рада працювала без блокувань. Суперечливих голосувань в порядку денному не було. Нардепам вдалося прийняти у першому читанні проект нового Трудового кодексу, урядовий законопроект про державні закупівлі та деякі закони щодо вступу до СОТ.

Ранок, нардепи розсідаються у сесійній залі. Багато місць порожні. Біля трибуни нікого немає. Ніхто не перешкоджає голові Верховної Ради Арсенієві Яценюку, 33 роки, зайняти місце в президії.

— У залі зареєструвалося 385 народних депутатів. Пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим, — каже.

Спікер показує нардепам американське видання "Інтернешнл Геральд Трибюн".

— Авторитет українського парламенту зростає не лише в Україні, а ще й назовні, — іронізує. — Прочитав "Геральд трибюн" за середу. На третій сторінці вийшла стаття з фото українського парламенту і великим написом "Провладна коаліція заборонила виступати провладному президенту". От результат нашої роботи.

Переходять до порядку денного. Деякі депутати виходять у кулуари. Там коментують останні події. У понеділок ввечері стало відомо, що виконувач обов"язків голови Фонду держмайна Андрій Портнов просить прем"єр-міністра Юлію Тимошенко знайти іншу кандидатуру на цю посаду. Депутати між собою говорять, що її може зайняти "бютівка" Наталія Королевська, 33 роки.

— У БЮТу єдина позиція, що Андрій Портнов є єдиною кандидатурою на посаду голови Фонду державного майна, — заперечує вона. — Те, що Портнов просить — це його особиста справа. Політична сила вирішила, і я вважаю, що Андрій буде далі відстоювати позицію.

У порядку денному одним із останніх питань стоїть обрання заступників голови Верховної Ради. Однак більшість депутатів переконані, що їх не оберуть.

— Сьогодні це питання не розглядатиметься, тому що ми пішли назустріч коаліції і призначатимемо заступників голови Верховної Ради разом з усіма іншими кадровими питаннями, — пояснює "регіонал" Сергій Льовочкін, 35 років.

Інший нардеп із Партії регіонів розповідає "ГПУ", що за домовленістю із Секретаріатом президента найближчим часом віце-спікерів для Яценюка не обиратимуть. Мовляв, цього не хоче Віктор Ющенко. Бо тоді він не зможе впливати на формування порядку денного у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк присоромив нардепів статтею в американській газеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі