понеділок, 11 лютого 2008 17:05

Яценюк поставив росіян у приклад "регіоналам"

На засіданні погоджувальної ради 11 лютого голова парламенту Арсеній Яценюк, 33 роки, запропонував відкласти питання щодо проведення референдуму по НАТО щонайменше на два місяці. Тоді в Бухаресті пройде самміт Північно-атлантичного альянсу, де розглядатимуть заявку України на приєднання до Плану дій із набуття членства в організації.

— Чи буде завтра засідання Верховної Ради, залежить від фракцій меншості, — каже спікер. — Пропоную вже 356-й компроміс.

За його словами, нині немає підстав для блокування роботи парламенту, оскільки про вступ до НАТО не йдеться.

"Регіоналка" Ганна Герман телефонує по мобільному.

— Давай-давай. Уже все почалося, — шепоче вона.

Спікер пропонує фракціям меншості взяти приклад із російських колег, які днями підписали програму співробітництва з НАТО на 2008 рік та поновили роботу комітету Росія — НАТО.

— А почему не провести референдум по этому вопросу уже сейчас? — зиркає з-під лоба лідер Компартії Петро Симоненко, 55 років.

— Я не уповноважений, — зітхає спікер.

Яценюк каже, що крім НАТО є багато проблем. Треба скасувати депутатську недорканність, заслухати щорічне звернення президента до парламенту, поставити крапку в розгляді закону про держзакупівлі.

Коридором біжить "регіонал" Сергій Ківалов. Поправляє піджак і тихо заходить. Але невдовзі засідання завершується.

— Партія регіонів на даний момент не погоджується з пропозицією Яценюка відкласти розгляд питання про НАТО до моменту проведення саміту в Бухаресті, — каже Герман, яка виходить першою і стає перед камерами.

З"являється Арсеній Яценюк. Журналісти залишають Герман і підбігають до нього. "Регіоналка" підходить до спікера і говорить:

— Арсенію Петровичу, я вас не бачила. Я би дала вам місце. Ви ж знаєте, як я вас шаную.

Голова парламенту говорить, що ввечері зустрінеться з лідерами фракцій, аби ще раз обговорити можливість розблокування роботи Ради.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк поставив росіян у приклад "регіоналам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі