неділя, 26 серпня 2007 15:46

Яценюк обіцяє спрощення візового режиму

33-річний міністр закордонних справ Арсеній Яценюк минулих вихідних відвідав Львів.

У суботу по обіді прямо в аеропорту міністр проводить коротку зустріч з місцевими можновладцями. Після того виходить до журналістів. Яценюка супроводжують мер Львова Андрій Садовий, губернатор Петро Олійник та голова обласної ради Мирослав Сеник. Усі троє у вишиванках. Яценюк — у чорному костюмі. Каже, що обговорювали проблеми щодо перетину кордону, розбудови транспортних коридорів і підготовки до Євро-2012.

— Перше, що буде на столі нового парламенту, — це угода про спрощений візовий режим, — обіцяє він. — Уперше в історії України будуть передбачені п"ятирічні візи для окремих категорій громадян. Коштуватимуть вони не більш як 35 євро.

З аеропорту міністр їде до центру міста. Там біля пам"ятника Тарасові Шевченку в нього зустріч із молоддю. На неї прийшли близько тисячі львів"ян, але переважно старшого віку.

— На жаль, до вступу до Євросоюзу ми не готові, до цього не готовий і ЄС, — відповідає Яценюк на запитання про наближення України до Європи

— Скільки ми ще будемо терпіти в Україні московську заразу? — голосно кричить про російський флот якийсь пенсіонер.

Яценюк пояснює, що раніше, ніж 2017 року, сусіди з Криму не підуть.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк обіцяє спрощення візового режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі