пʼятниця, 25 січня 2008 16:55

Яценюк не зміг закрити сесію Верховної Ради

Яценюк не зміг закрити сесію Верховної Ради

О дев"ятій ранку біля приміщення Верховної Ради вчора мітингували кілька сотень людей. Прихильники Партії регіонів стоять біля огорожі з прапорами та плакатами. Вигукують "НАТО — геть!".

Через дорогу — представники "Народної самооборони" та Блоку Черновецького. Перші  тримають плакати з написом "Києву — вибори, Космосу — Марс", а другі вимагають звільнення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Біля них — кілька десятків міліціонерів.

Тим часом депутати поспішають на останнє засідання сесії перед канікулами. У залі  на трибуні висить плакат із написом "НАТО". Він перекреслений червоною смужкою. З боку урядової ложі плакат "Луценко — ганьба України! Закон один для всіх???". Півтора десятка "регіоналів" блокують трибуну. Кілька нардепів стоять біля президії.

Депутат від Партії регіонів Олексій Журавко пересідає з інвалідного візка на місце спікера. У залі — половина нардепів. Вони гортають пресу і переглядають законопроекти. Інші ходять коридорами Ради.

За півгодини лідери фракцій збираються на погоджувальну раду.

— Каменем спотикання є лист трьох (президента, спікера і прем"єра щодо бажання України приєднатися до Плану дії щодо членства в НАТО. — "ГПУ") і запропоновані політиками постанови щодо НАТО, — каже лідер однойменного блоку Володимир Литвин, 51 рік.

Спікер Арсеній Яценюк після засідання погоджувальної ради дає в кінозалі прес-конференцію.

— Я не допущу фізичного протистояння. Тому пошук компромісу — шлях, який прийнятний сьогодні для всіх, — каже. — Не закриватиму сесію, не маю на це законних прав. Є понад 800 законопроектів. Тому закликаю депутатів працювати в комітетах, щоб було що розглядати на наступній сесії.

"Нашоукраїнці" у кулуарах парламенту кажуть, що готові відмовитися від канікул. Але лідер Компартії Петро Симоненко заявляє, що вони в комітетах наступного тижня не працюватимуть. Нардеп від Партії регіонів 45-річний Борис Колесніков повідомляє, що це питання його фракція обговорить на найближчому засіданні.

Політика запитують, що найбільше запам"яталося в цій сесії. Колесніков усміхається.

— Парламентский хор и колокольчики, — говорить про колядки.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не зміг закрити сесію Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі