пʼятниця, 03 жовтня 2008 17:28

Яценюк назвав Верховну Раду "Титаніком"

Яценюк назвав Верховну Раду "Титаніком"

У п"ятницю голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, зустрівся з колишньою очільницею грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе, 44 роки. Подарував їй букет рожевих троянд — у тон до її костюму.

— Він такий красивий, що треба всім показати, — каже Бурджанадзе російською.

Разом вони приїхали до столичного "ПінчукАртЦентру", що належить 47-річному Вікторові Пінчуку. Тут зять екс-президента Кучми проводить виставки. Також Пінчук є спонсором фонду Яценюка "Відкрита Україна", який і проводив у "ПінчукАртЦентрі" конференцію на тему війни в Грузії.

Прийшли колишні міністри закордонних справ України Геннадій Удовенко і Микола Зленко, політологи.

— На будь-якій війні не буває правих та неправих, — говорить російською Арсеній Яценюк. — Найстрашніше, що ми не попередили військовий конфлікт.

— Треба покарати Росію за вторгнення в Грузію, — переконує Бурджанадзе. — Адже події серпня відкинули мою країну в розвитку далеко назад. — Стрільба почалася з осетинської сторони ще у липні. Ми знали, що нас провокують, але потрапили в цей капкан. Якби я була головою парламенту,  зробила б усе можливе, щоб війна не розпочалася. Хоча не шкодую, що не схотіла знову йти на цю посаду.

— Мені імпонують ваші слова про посаду, — усміхається Яценюк. — Я теж зараз про це думаю.

У коридорі організовано фуршет. Яценюк запрошує Бурджанадзе до столів. Підходить до Пінчука. Вони п"ють червоне вино й закушують канапками.

— Сеня, приежджай к нам на уик-енд с семьей. Погуляем, — каже Пінчук.

— Созвонимся. Я поехал на свой "Титаник". Там все стабильно идет ко дну, — усміхається у відповідь спікер.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк назвав Верховну Раду "Титаніком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі