середа, 10 березня 2010 07:22

"Яценюк дуже хоче стати прем"єром"

— Неконституційні спроби парламентаріїв сформувати коаліцію та уряд призведуть до поглиблення політичної кризи й до кризи державності як такої, — вважає нардеп від блоку НУ-НС 35-річний Арсеній Яценюк. — Саме тому є тільки два варіанти розвитку ситуації, яка склалася в парламенті: формування більшості виключно на фракційній основі або дострокові парламентські вибори. Третього не дано. За принципом політичної відповідальності виходом може бути оголошення дострокових парламентських виборів та легітимне створення тимчасової коаліції на період 60 днів до моменту їх проведення.

Це Яценюк написав у своєму відкритому листі до президента Віктора Януковича. Сказав, якщо той не погодиться на таке, він піде в опозицію. Закликав створити коаліцію до 2012 року з фракцій Партії регіонів, Блоку Литвина та блоку НУ-НС.

— Ні Януковичу, ні Партії регіонів невигідний сценарій, який запропонував їм Яценюк, — каже 39-річний Кость Бондаренко, директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна. — Єдине, що може зробити Віктор Федорович, — сказати, що розгляне це й не відкине. Але звернення Яценюка — додатковий аргумент для визначеності фракції НУ-НС. Таким чином, Яценюк і Янукович грають у спільну гру, щоб саме фракція увійшла в нову коаліцію, а не окремі депутати. Адже 90 відсотків "нунсівців" бояться розпуску Ради, бо не потраплять до наступного скликання. А Яценюк робить такі заяви, тому що дуже хоче стати прем"єром.

Зараз ви читаєте новину «"Яценюк дуже хоче стати прем"єром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі