понеділок, 29 вересня 2008 19:46

30 депутатів НУ-НС хочуть коаліцію з БЮТ і Литвином

30 депутатів НУ-НС хочуть коаліцію з БЮТ і Литвином

У вихідні 30 нардепів із блоку "Наша Україна — Народна самооборона" підписали заяву за створення коаліції із БЮТом і Блоком Литвина. Депутати із "Самооборони" міністра внутрішніх справ Юрія Луценка кажуть, що якщо набереться ще сім підписів, то коаліцію створять незалежно від бажання решти нардепів. Оскільки рішення про це ухвалюється більшістю фракції.

"Наша Україна" не змінила попередньої позиції й виставила БЮТу кілька умов для поновлення коаліції. Серед них: ухвалення жорсткої резолюції щодо грузино-російського конфлікту і скасування законів, які ухвалили Партія регіонів та Блок Тимошенко після 2 вересня.

Голови дрібних партій, які входять до НУ-НС, звинувачують лідера фракції В"ячеслава Кириленка у зриві переговорів із "бютівцями" і "литвинівцями".

— Я за цю коаліцію руками й ногами, — говорить лідер Партії захисників Вітчизни 51-річний Юрій Кармазін. — Представники "Нашої України" та УНП хочуть, аби БЮТ привселюдно каявся, сипав попелом голову й тільки потім створювати коаліцію. Це не зовсім коректно по відношенню до політичних союзників.

Зазначає, що неважливо, чи набереться потрібна кількість голосів.

— Важливий сам факт, що є люди, які виступають за таку коаліцію, — продовжує Кармазін. — Корисно, що народ дізнається, є сили, які виступають за коаліцію і є ті, хто проти цього.

"Нашоукраїнка" Ксенія Ляпіна, 44 роки, називає збір підписів піар-ходом Блоку Юлії Тимошенко:

— Вони намагаються показати, як БЮТ хоче таку коаліцію, а НУ-НС — ні. А деякі наші колеги просто займаються обслуговуванням інших політичних проектів.

За її словами, "Наша Україна" може піти на нову коаліцію із Блоком Юлії Тимошенко і Литвином.

— Ми готові забути особисті образи. Але якщо БЮТ збирається вести Україну під патронат Кремля, то про яку коаліцію з ними можна говорити? — каже вона.

Голова Української республіканської партії "Собор" 54-річний Анатолій Матвієнко вважає, що підписи збирати не треба. Мовляв, із 37 депутатів із НУ-НС коаліцію не створиш. Бо із 20 "литвинівцями" та 155 "бютівцями" їх буде 212. А більшість у Верховній Раді — 226. Тому варто шукати спільне рішення для всієї фракції НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «30 депутатів НУ-НС хочуть коаліцію з БЮТ і Литвином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі