середа, 30 січня 2008 17:57

28 найбагатших українців допомагатимуть дітям

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Старша донька президента Віталіна Ющенко та екс-чемпіон світу з боксу Віталій Кличко 25 січня 2008 року під час відвідин главою держави економічного форуму в Давосі, Швейцарія
Старша донька президента Віталіна Ющенко та екс-чемпіон світу з боксу Віталій Кличко 25 січня 2008 року під час відвідин главою держави економічного форуму в Давосі, Швейцарія

Президент Віктор Ющенко,53 роки, затвердив склад Національної ради з питань благодійництва "Зігрій любов"ю дитину". Він створив її наприкінці 2007-го. Головою ради призначив старшу доньку Віталіну.

Нацрада опікуватиметься дітьми-інвалідами, сиротами та багатодітними сім"ями. Співпрацюватиме з міністерствами, готуватиме закони в сфері благодійництва.

У Нацраді — 28 найбагатших українців. Серед них і народні депутати-мільйонери: по п"ять від Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко і двоє з "Нашої України".

Зокрема, з "Регіонів" — власник компанії СКМ Рінат Ахметов, засновник "Імексбанку" Леонід Клімов та власник компанії "Познякижилбуд" Нвєр Мхітарян. Від БЮТу — автомобільний магнат Таріел Васадзе, власник компанії "Феррекспо" Костянтин Жеваго та Олександр Фельдман, який контролює кілька харківських ринків. Із "Нашої України" до ради увійшли: співвласник комплексу "Київ — Донбас" Віктор Тополов, президент "Київміськбуду" Володимир Поляченко та Олексій Порошенко — батько колишнього секретаря Ради нацбезпеки й оборони Петра Порошенка.

Крім них, у Нацраді є зять Леоніда Кучми власник корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук, голова Ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергій Тарута та співвласник компанії РосУкрЕнерго Дмитро Фірташ.

До когорти благодійників потрапив і росіянин Вадим Новинський, який має в Україні бізнес. Наприкінці 2007 року він об"єднав свої гірничо-металургійні активи з холдингом Ріната Ахметова "Метінвест". Новинський контролює також Херсонський та Чорноморський суднобудівні заводи й харчову компанію "Верес".

Зараз ви читаєте новину «28 найбагатших українців допомагатимуть дітям ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі