неділя, 03 грудня 2006 18:03

04 грудня

ЦВК призначає переголосування на 26 грудня. Віктор Янукович каже, що піде на третій тур виборів, аби перемогти. Служба безпеки України порушує кримінальну справу за фактом незаконного втручання в електронну комп"ютерну мережу Центрвиборчкому.

У Харкові відбувається з"їзд депутатів місцевих рад, який розглядає питання про автономізацію Південно-східного регіону. Головує Євген Кушнарьов, губернатор Харківщини. Майже половина делегатів, що зібралися в харківському оперному театрі, представляють Донецьку та Луганську області. Збори пікетують з обох таборів. Прихильники Ющенка протестують проти створення Південно-східної Української Автономної Республіки. Їй дали іронічну назву ПІСУАР. Делегати харківського з"їзду пропонують Вікторові Януковичу та Вікторові Ющенку зняти свої кандидатури з виборів.

Верховна Рада збирається ухвалити в пакеті зміни до законодавства про вибори — ротацію членів ЦВК і конституційну реформу. "Наша Україна" висуває додаткові умови.

Соціалісти звинувачують "НУ" у небажанні проводити політичну реформу, що покликана підвищити роль уряду й обмежити повноваження президента. Голова Верховної Ради Володимир Литвин закриває позачергове засідання парламенту. Віктор Ющенко критикує соціалістів, які пропонують внести зміни до Конституції шляхом ухвалення нового закону. Він, на думку Ющенка, "не має жодного стосунку до цього конфлікту".

У Сімферополі на центральній площі Леніна одночасно відбуваються два мітинги — прихильників Віктора Ющенка і Віктора Януковича. Учасників акції на підтримку Ющенка 2,5 тис. осіб, Януковича — приблизно 600.

На столичному Майдані виступає лідер російського гурту "ДДТ" Юрій Шевчук. А російський журналіст Сергій Доренко вибачається перед українцями за дії президента Путіна і мера Москви Лужкова. Каже, що в Росії не всі такі. Доренко сподівається, що росіяни колись теж будуть виборювати свою свободу так, як українці:

— Я хочу, щоб такі намети стояли й у нас в Охотному ряду. І коли ми посадимо Путіна в залізну клітку і повеземо його містом, позичте нам Кучму. Ми його посадимо поруч із ним!

Леонід Кучма пропонує Верховній Раді звільнити Сергія Тігіпка з посади голови Національного банку України. Нардепи голосують за цю відставку.

Зараз ви читаєте новину «04 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі