пʼятниця, 13 червня 2008 18:17

"Жінками тисячоліття" стали 60 українок

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народна депутатка від Партії регіонів Ірина Бережна іде на церемонію зі співвласником каналу ”1+1” Борисом Фуксманом. Торік вона отримала премію ”Жінка ІІІ тисячоліття”
Народна депутатка від Партії регіонів Ірина Бережна іде на церемонію зі співвласником каналу ”1+1” Борисом Фуксманом. Торік вона отримала премію ”Жінка ІІІ тисячоліття”

У вівторок у Національній опері вручали премію "Жінка третього тисячоліття". Нею відзначають успішних та впливових українок. Почесним званням нагородили 60 осіб.

У фойє походжає колишній гуманітарний віце-прем"єр 58-річний Володимир Семиноженко. Каже, що вручатиме статуетку кардіологові Катерині Амосовій — доньці академіка Миколи Амосова.

— Ми з Миколою Михайловичем приятелювали. Я малюю, — розповідає Семиноженко. — Моя художня майстерня була на даху будинку, в якому Амосов жив на другому поверсі. Він часто підіймався до мене. По кілька годин із ним розмовляли.

Семиноженко підходить до Катерини Амосової, тисне руку.

— Батько міг би вами пишатися, — поплескує її по плечу.

— Це не та нагорода, якою він пишався б, — усміхається Катерина Миколаївна. — Це ж більше світський захід, а не професійний.

Катерина Амосова — член-кореспондент національної академії медичних наук. У медуніверситеті ім. О. Богомольця працює зі своїм чоловіком, хірургом Володимиром Мішаловим.

— Я на таких церемоніях рідко буваю, — додає. — Приємно, звісно, що відзначили. Але голова від цього не крутиться.

До Катерини Амосової із вітаннями підходить 59-річний композитор Олександр Злотник. Про щось тихо перемовляються.

Злотник — голова вищої ради премії "Жінка третього тисячоліття".

— Якби сам давав премію, вручив би її своїй доньці Софійці, — усміхається композитор. — Їй 6 років, щойно закінчила перший клас. Учиться в музичній школі, хоче стати співачкою. На мене схожа — така ж чорнява, — пригладжує посивіле волосся.

Зараз ви читаєте новину «"Жінками тисячоліття" стали 60 українок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі