пʼятниця, 25 квітня 2008 17:07

Зідан не дозволяє дружині працювати

Автор: фото: REUTERS/Denis Balibouse
  Француз Зінедін Зідан зі своєю дружиною Веронік на вечірці годинникової марки IWC у Женеві 8 квітня 2008 року
Француз Зінедін Зідан зі своєю дружиною Веронік на вечірці годинникової марки IWC у Женеві 8 квітня 2008 року

35-річний французький футболіст Зінедін Зідан повертається у футбол, хоча завершив кар"єру 2006-го. 4 травня в Москві він гратиме в команді ветеранів мадридського "Реалу" проти місцевого "Спартака".

Зідан почав грати в футбол під впливом старшого брата Нуреддіна. У родині було четверо дітей. Батьки — Ізмаїл та Маліка — 1954-го перебралися до Франції з Алжиру. Ізмаїл  працював водієм, усі гроші віддавав дружині. Вечеряли о сьомій вечора. Дивитися телевізор дітям дозволяли лише по вівторках увечері. Зідан часто сварився із сестрою Лілою. Якось поцілив їй в око помідором. Колись поцупив вазон із квітами, що стояв на підвіконні першого поверху. Квіти подарував матері на день народження.

10-річним почав грати у "Форесті" — дитячій команді свого району.

— Мені постійно бракувало грошей, — згадує він. — На вулиці пропонував охочим на гроші позмагатися в поїданні сосисок. Завжди перемагав і одночасно наїдався досхочу.

1996-го італійський клуб "Ювентус" купив футболіста за $5 млн — рекордну на той час суму. Ноги Зінедіна стали найдорожчими у світі.

— Мабуть, через те, що маю 43,5 розмір бутсів, — жартував спортсмен. 2000-го він перейшов до мадридського "Реалу". За нього виклали рекордні $64 млн.

— Мені треба годувати сім"ю, — казав він.

Із майбутньою дружиною, старшою на рік іспанкою Веронік Фернандес, він познайомився в Каннах. Вона була танцівницею, викладала класичний балет. Іноді позувала для журналів.

Зінедін і Веронік жили в сусідніх гуртожитках.

— Дізнався, що вона хореограф, і на дискотеці продемонстрував їй кілька па. Веронік це розсмішило, а за тиждень ми почали зустрічатися.

Зідан під каблуком у своєї дружини

— Він був нерішучим, — додає дружина. — Йому потрібна була така нахабна дівчина, як я.

Після весілля 1994-го Веронік залишила роботу. Зідан не хотів, щоб кохана заробляла гроші. Первістка Енцо, якому нині 13 років, він назвав на честь уругвайського футболіста Енцо Франческолі. У подружжя ще троє синів — 9-річний Лука, 5-річний Тео та Еліаз, 2 роки.

— Зінедін — чудовий батько, — кажуть знайомі. — Коли його команда святкувала перемогу на чемпіонаті світу 1998-го, він поїхав додому вкладати сина спати.

Футболіста звинувачували, що дружина контролює його. Він перейшов із туринського "Ювентуса" до мадридського "Реалу", бо Веронік скаржилася на італійський клімат. Жінка хотіла жити ближче до рідного містечка Ель-Чіве в Андалузії.

— Зідан у неї під каблуком, — нарікав президент "Ювентуса" Джанні Аньєллі.

2006-го Зідан у фінальному матчі чемпіонату світу вдарив головою у груди італійця Марко Матерацці. Той образив його словами: "Мені подобаються такі шльондри, як твоя сестра". Колись дівчина працювала моделлю, нині займається рекламою. Зідана вигнали з поля, а італійці стали чемпіонами. Після цього Зінедін пішов із футболу.

Зідан — мусульманин, не вживає алкоголю і ніколи не курив. Щодня випиває по 4 л води, щоб триматися у формі.

— Я люблю алжирські страви, які навчилася готувати дружина. Сам не вмію куховарити — хіба що можу посмажити яєчню.

Футболіст живе з родиною у старовинному особняку в центрі Турина. Його батьки залишилися в Марселі. Один із братів Зідана, Фарід, тренує місцеву футбольну команду. Інші працюють у рекламній компанії.

— Мама ніколи не дивилася моїх матчів, — розповідає футболіст. — Боялася, що я впаду і заб"юся.

Щороку Зідан заробляє на рекламі спортивного одягу та чоловічих парфумів 10 млн євро.

1972, 23 липня — Зінедін Зідан народився в Марселі, Франція
1982 — записався до футбольної школи клубу "Форест"
1988 — перший контракт із клубом "Канни"
1994, 28 травня — одружився в мерії Бордо з іспанською танцівницею Веронік Фернандес; мають чотирьох синів
1994 — дебютував у збірній Франції
1999 — кращий футболіст планети
2006, 9 липня — пішов зі спорту

Зараз ви читаєте новину «Зідан не дозволяє дружині працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі