четвер, 25 грудня 2008 20:09

Жерар Депардьє - поганий батько і шалений ревнивець (ФОТО)
10

 Із актрисою Кароль Буке актор Жерар Депардьє прожив п’ять років у шлюбі
Фото: фото: REUTERS/Eric Gaillard
Син актора Гійом Депардьє помер у жовтні від пневмонії
Дружина Елізабет пішла від Депардьє, коли дізналася про його зради
Донька Жюлі Депардьє знялася в п’яти десятках фільмів
1992-го темношкіра модель Катріна Сілла (праворуч) народила акторові доньку Роксану

— 60 років для чоловіка — це ще молодість, — запевняє французький актор Жерар Депардьє. 27 грудня йому виповнюється 60.

Майбутній актор народився в містечку Шатору в центрі Франції. Батько Реде працював бляхарем, мати Аліс доглядала за дітьми. Жерар був мав трьох братів та двох сестер. Ріс скромним і нерішучим. Через постійні родинні сварки почав заїкатися, спілкувався переважно жестами та короткими фразами. У 14 років почав займатися боксом, хуліганив, кілька разів потрапляв у в"язницю за дрібні крадіжки та бійки. 1965-го вирушив до Парижа, не повідомивши про це батькам. Зупинився у приятеля, актора Мішеля Пілорже.

— Грошей постійно бракувало, — згадував Депардьє. — Довелося попрацювати і двірником, і прибиральником.

Із нудьги Жерар подався на акторські курси.

— Я сидів у залі, доки інші хлопці розучували етюди. А викладач запросив мене на сцену. Я вийшов і від хвилювання почав реготати. Услід за мною зайшлися сміхом усі в залі. Це був мій перший тріумф на сцені.

Після цього Жерар вирішив стати зіркою кіно. Однак на іспиті до акторської школи розгубився. Заїкаючись, поплутав слова. Інші студенти розсміялися. Попри це, викладач школи Жан-Лорен Коше дозволив йому навчатися безкоштовно й оплатив лікування в логопеда. Лікар порадив Депардьє щодня по 2 год. слухати твори Моцарта. За кілька місяців актор став нормально розмовляти.

На акторських курсах Депардьє познайомився з багатою аристократкою Елізабет Гіньйо, старшою на шість років. У квітні 1970-го вони побралися.

— З Елізабет я перестав бути замкнутим сільським хлопцем, — зізнається актор.

За рік після весілля в подружжя народився син Гійом, іще за два — донька Жюлі. Тоді ж Депардьє почав зніматися в кіно. Уперше з"явився на екрані у фільмі "Трохи сонця в холодній воді". А вже наступного року знявся у восьми стрічках. Зіркою став 1974-го після фільму "Ті, що вальсують". Загалом Депардьє знявся майже у двох сотнях фільмів. 2005-го оголосив, що кінематограф йому набрид.

— Хочу, щоб мене запам"ятали не як актора, а як чоловіка, який любить життя, — міркує Жерар.

Депардьє має славу бабія. Йому часто закидають романи із прихильницями.

— Якщо запрошую жінку у свій номер, це ще нічого не означає, — виправдовується він. — Запросто можу весь вечір читати їй вірші.

Із Елізабет актор прожив 25 років. Кажуть, постійно зраджував. 1992-го коханка актора, темношкіра модель Катрін Сілла народила доньку Роксану. Депардьє визнав дитину своєю. Після цього дружина подала на розлучення. Кілька років Жерар жив з актрисою Кароль Буке.

— Його єдиний недолік — шалені ревнощі, — сказала жінка після розлучення.

Із дітьми Депардьє мав складні стосунки.

— Я ніколи не був гарним батьком, — визнає він. — Як можна ним стати, якщо ти завжди на зйомках і бачиш своїх дітей раз на місяць?

Із сином Гійомом актор не розмовляв кілька років. При випадкових зустрічах удавав, що не впізнає його. У жовтні Гійом помер від пневмонії. На похорон сина Депардьє не прийшов. Молодша донька Жюлі закінчила філософський факультет і стала актрисою.

Зараз ви читаєте новину «Жерар Депардьє - поганий батько і шалений ревнивець (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі