вівторок, 02 квітня 2019 05:00

За рік зробив 300 картин із сирої риби

Автор: www.instagram mikyoui00
  Японець Акі Даїчі почав робити картини із сашимі торік. На одну роботу витрачає від кількох годин до кількох днів
Японець Акі Даїчі почав робити картини із сашимі торік. На одну роботу витрачає від кількох годин до кількох днів

Японський кулінар-аматор 36-річний Акі ДАЇЧІ робить картини із сашимі — сирої риби, морепродуктів і гарніру. Світлини робіт публікує в "Інстаграм". Має майже 40 тис. підписників.

— Мені з дитинства подобалося готувати, — розповідає Даїчі. — Але за навчанням і роботою часу на це завжди бракувало. Маю невеликий бізнес. Коли він почав працювати без мене, зміг приділити більше часу улюбленому заняттю. Вмію готувати майже все. Якось син попросив навчити його правильно нарізати й робити сашимі. Виявилося, що це — справжнє мистецтво. Воно повністю мене захопило.

Перші фото приготованих страв почав викладати торік. Правильно нарізати рибу й овочі вчився за допомогою відео з "Ютюб".

— Використовую місцеві продукти. Купую їх у найближчому супермаркеті, — продовжує. — Деякі квіти для декорування вирощую в саду. Іноді ходжу рибалити. Зі свіжої риби вирізаю філе і залишаю на столі на кілька годин — щоб розкрився смак. За цей час з'являються ідеї, як нарізатиму та сервіруватиму її. Ножі мають бути гострі. Тендітні шматки кладу на тарілку паличками.

На приготування страв витрачає від кількох годин до кількох днів.

— Щось просте, наприклад, метелика з риби, можу зробити за 5–10 хвилин, — говорить Акі Даїчі. — Над фігурою русалки працював два дні. Із тонких шматків риби виклав її фігуру, з товстіших — волосся. На тарілці розмістив двох крабів і косяк дрібної риби. Ці фігури вирізав з однієї редиски. Кораловий риф зробив із огірків, водоростей і помаранчевого болгарського перцю. З усіх робіт найбільше подобається головна героїня опери "Кармен". Її червоно-чорну сукню виклав із чорного смугастого окуня та блакитного тунця.

За рік майстер розмістив в "Інстаграмі" майже 300 світлин кулінарних шедеврів.

— Постійно отримую позитивні коментарі, — говорить Акі Даїчі. — Люди пишуть, що я чарівник, бо перетворюю сашимі на витвір мистецтва. Часто напрошуються в учні. Поки що неготовий. Бо самого постійно мучать сумніви, що міг би робити страви ще красивішими.

Зараз ви читаєте новину «За рік зробив 300 картин із сирої риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі