четвер, 25 жовтня 2007 18:36

Взуття, шкарпетки сняться до знайомства

 

Два сни розповіла баба Лєна з проханням пояснити їх значення.

"Сниться, що я довго не бачу своєї дочки. Сусідка уві сні каже, що бачила її у нас під піччю. Підносить їй до обличчя сірник, а вона на нього не реагує. Тоді я взяла кочергу, що з печі жар вигрібають, й обережно, щоб не зробити доньці боляче, хочу витягнути її. Зачепила й тягну. Показуються зразу руки, складені над головою — ніби зв"язані, але без мотузки. Далі сама вона: худа, без ознак життя. Я як закричу. Торкнулася до лиця — вроді не холодне, живе. Не знаю, ожила чи ні".

Піч — печаль. Але під час сватання дівчина стоїть біля печі. "Руки ніби зв"язані, але без мотузки" — чи не про заміжжя дочки йдеться? "Без ознак життя". Вийти заміж — це своєрідна ритуальна смерть. Якщо ж дочка заміжня, то можливі й інші значення: народження онука, розлука з чоловіком або хвороба.

У домі свекрухи павутиння й підлоги немає


"Другий сон. Збираємося ми з чоловіком кудись поїхати, я не встигаю по хазяйству поратися. Кажу: "Ти йди, а я догоню". Він і пішов. А я вроді й поспішаю, а вже бачу, що автобус їде. Але не біжу, стою: один чобіток обутий, а другий у руках. Бачу: люди вже сідають в автобус, він рушає. Могла б і зупинити. Ну, подивилася на себе: так погано одіта. Подумала, що чоловікові буде за мене соромно, зійшла з дороги й заховалася. Автобус поїхав далі. Дуже переживаю..."

Можливо, є підстави для переживань. Бережіть чоловіка, він потребує вашої уваги. Збиратися "в дорогу" вам ще рано.


"Снилося, що купила собі дім на пагорбі. Згори вниз іде город, а внизу ставок. Підходить моя колишня свекруха й питає: "Чия це хата?" Відповідаю: "Моя". А чоловік колишній запитує, де взяти нові шкарпетки, бо ці брудні. Кажу, що в комоді. Він і пішов. А перед тим, як мене покинув, снилося, що там, де живе свекруха, дім недобудований. Я йду в той дім, а там свекруха, чоловік і павутиння, дошки валяються, підлоги немає. А з неділі на понеділок снилося, наче прийшли чоловік зі свекрухою до мене. Чоловік каже, що в нього жінки немає, що він із нею розлучився. Я нічого не сказала, а свекруха зі мною балакала. У нас двоє дорослих дітей, чоловік покинув, узяв молодшу.

Віра, Сумська обл.".

З інших подробиць вашого листа, пані Віро, а також зі снів можна зробити висновок, що спільного щастя з чоловіком ви так і не збудували. Сни засвідчують невлаштованість, заплутаність стосунків ("павутиня"), потребу любові. Можливо, чоловік був і залишається "маминим синочком", котрому потрібна опіка. Чи був він самостійним господарем, а чи більше — утриманцем, який хоче жити чужим коштом у своє задоволення? Можливо, його молода дружина невдовзі піде, а він захоче до вас повернутися. Та двічі вступити в одну й ту саму річку не можна. Ви стоїте на порозі кращого життя.

Зараз ви читаєте новину «Взуття, шкарпетки сняться до знайомства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі