Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 05:01

Восени носитимуть пальто у клітинку
2

Моделі йдуть під час показу дизайнерки Яни Червінської. Колекцію назвали ”Японські пірнальниці Ама”
Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
Літня модель вийшла на подіум під час показу весняно-літньої колекції ”Рикошет” дизайнерів Дмитра та Олени Доманоф. Одяг представили на відкритті Українського тижня моди 4 вересня у столиці

— Цей Український тиждень моди показує — в новому сезоні будуть модні рюші та волани. Залишаються популярними напівпрозорі сукні. На подіум їх часто одягають на голе тіло. На повсякдень під них необхідно брати однотонні речі. Основними кольорами будуть жовтий і білий, — розповідає стиліст 34-річна Вікторія Барва з Києва. Стежить за показами Українського тижня моди. Пройшов у столичному "Мистецькому Арсеналі" з 4 по 10 вересня. Свій одяг показали майже 70 дизайнерів.

— На холод популярним залишається пальто, — продовжує Вік­торія. — Це серйозна інвестиція в гардероб. Його носимо не один сезон. Пропонував широкі рукава, волани, акценти на кишенях. Однак останні візуально збільшують стегна. Тому якщо ця зона проблемна, краще їх уникати.

Серед головних тенденцій — пальто у клітинку в стилі "Принц Вельський". Клітинка — дрібна. Зазвичай, у сірих відтінках із кількома блакитними лініями. Іноді замість блакитного можуть бути смужки темно-червоного, коричневого, зеленого тонів. Якщо не носите пальто, зверніть увагу на картаті брючні костюми чи теплі спідниці.

Нікуди не зникнуть пухові пальта. Світові дизайнери пропонують різні варіації — вкорочені, довгі, блискучі, матові.

Нью-Йоркський тиждень показав моду на стиль "Дикий Захід". Вже і європейські дизайнери звертаються до шкіряної бахроми, ковбойських сорочок у клітинку, крислатих капелюхів. Сюди ж належать джинси з високою талією.

— Носитимуть елегантні рукавички, — додає Барва. — Вони сягатимуть плеча.

В Україні шиють якісне взуття

Останній Український тиждень моди святкує 20 років.

— 1997-го це була перша подія такого масштабу для Східної Європи. Українські дизайнери отримали можливість офіційно заявити про себе у світовій моді, — говорить засновниця Тижня моди Ірина Данилевська. — Нещодавно Україна остаточно затвердила себе як виробник екологічного й етичного одягу. Цю марку підтримують дизайнери Яся Хоменко та Ксенія Шнайдер. Виробляють одяг та аксесуари з використаних вінілових банерів.

— 20 років наша модна індустрія швидко розвивалася, — каже стиліст Вік­торія Барва. — ­Сплеск стався після Революції гідності. Частина закордонних брендів пішла з нашого ринку. Звільнилася ніша для українських виробників. З'явилося кількадесят вітчизняних марок.

У мене є клієнти з Ізраїлю, Данії. Приїжджають сюди купити український одяг. Відзначають нашу увагу до деталей і якості. Українці люблять натуральні матеріали. Взуття вітчизняних виробників прирівнюю до італійських. Мають індивідуальний підхід. На наших фабриках можна замовити моделі, що враховують особливості будови стопи. І це не буде надто дорого.

Зараз ви читаєте новину «Восени носитимуть пальто у клітинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути