пʼятниця, 10 грудня 2010 06:30

"Ворожіння — це пошук виходу зі складної ситуації"

Галина Данилюк, 52 роки, психотерапевт та автор методики особистісного зростання з Харкова, вважає, що у ворожінні є позитив. Людина формулює свої бажання та мету.

— Якщо ворожіння розглядати саме як пошук відповіді, виходу зі складної ситуації — чому б ні? Методики психотерапевтів із розвитку розвинулися саме з ворожінь. Один медитує, інший спілкується з лікарем, а третьому треба поговорити з ворожкою. Для людей таке спілкування буває найбільш зрозумілим способом розібратися у собі.

Погано, коли гадання сприймають як вирок. Люди, нездатні приймати рішення, перекладають відповідальність на ворожку. А треба бачити це лише як керівництво до дії, а не як аксіому.

До ворожінь схильні люди, які мають сумніви, проблеми, очікування поганого. Тому ворожки мають бути психологами й казати людині навіть недобрі прогнози у прийнятних формулюваннях. У людини є п'ять емоцій: радість, розчарування, тривога, страх, гнів. Із п'яти — одна хороша. Тому погане запам'ятовується надовго, може вибити з колії.

Зараз ви читаєте новину «"Ворожіння — це пошук виходу зі складної ситуації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі