четвер, 14 жовтня 2021 05:01

Володимир Скубаєв помер від раку шлунка

Автор: SKUBAEV.COM
  Володимир Скубаєв заснував у Черкасах храм ”Білий лотос”. Подивитися на нього приїжджають туристи з усього світу
Володимир Скубаєв заснував у Черкасах храм ”Білий лотос”. Подивитися на нього приїжджають туристи з усього світу

У Черкасах не стало 63-річного Володимира СКУБАЄВА. Причиною смерті став рак шлунка. У нього залишилися дружина, троє доньок і син.

Володимир Скубаєв заснував у Черкасах найбільший буддійський храм у Європі — "Білий лотос". При ньому працює школа бойових мистецтв. "Білий лотос" називають "туристичним магнітом" Черкас. Подивитися на нього їдуть люди з усього світу.

— Я уникав будь-якої зустрічі з цим закладом. Думав, що це фікція якась. Але мене запросили до Скубаєва особисто. Отримав замовлення написати гімн "Білого лотоса". Володимир Іванович казав, що в багатьох виходила якась "красноконноармєйская пєсня". Мені вдалося зробити те, що й хотіли чути у храмі, — розповідає товариш Василь Живосил. — Володимир був хорошим співрозмовником. Світла й непересічна людина. Бракуватиме філософських та історичних бесід із ним за чаєм.

Володимир Скубаєв закінчив Київський педагогічний університет ім. Михайла Драгоманова та Донецький національний інститут здоров'я, фізкультури і спорту. 2003-го завоював в Індії титул чемпіона Азії по Вищій йозі.

— Пам'ятаю, як ми збиралися в холі гуртожитку, — каже знайомий Микола Васильєв, 62 роки. — Володя, відкривши двері кімнати, включав магнітофон із забороненими записами Висоцького. Уже тоді був неординарною особистістю.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Скубаєв помер від раку шлунка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі