неділя, 29 липня 2007 16:18

Володимир Гришко сумує за вином "Чорний доктор"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Володимир Гришко має на пляшках з вином підпис співачки Монсеррат Кабальє і режисера Франко Дзефіреллі
Володимир Гришко має на пляшках з вином підпис співачки Монсеррат Кабальє і режисера Франко Дзефіреллі

Минулого четверга у столичному винному бутику "Лавінія" співак Володимир Гришко, 47 років, пив вино. До магазину він прийшов у світлому костюмі й білій сорочці. На шиї — строката хустинка.

— Я радий, що такий магазин є у Києві, — каже Гришко. — Тепер не буду тягти пляшки з-за кордону. Якось у Парижі мене з вином не пустили у літак. То я відкоркував дві пляшки в аеропорту й випив із друзями. Шкода було його викинути, бо коштувало 400 доларів.

Гришко зізнається, що його улюблений коньяк — "Хенесі".

— Бо він не обпікає горло, для співаків це важливо, — пояснює тенор.— Коли я співав у "Метрополітен-опера", зайшов до Лучано Паваротті. На столі у нього було червоне бордо. Перед виходом на сцену він випив півкелиха. Я думаю: Боже, як так можна, як він буде співати? Я п"ю чай із медом або воду, а він вино! Лучано заставив випити й мене, тоді я блискуче заспівав, — згадує Володимир. — Виявляється, вино знімає стрес на сцені. З тих пір у мене традиція: перед виходом — келих вина.

Гришко розповідає, що з дружиною вдома п"є шампанське "Дон Періньйон". І сумує за радянським вином "Чорний доктор".

— А коли закінчу якусь справу, можу дозволити собі горілку. Після туру "Обличчя нової опери" випили по 400 грамів із Володимиром Лавренчуком, головою "Райффайзен-банку". Я не п"янію, бо високий і маю вагу.

У бутику "Лавінія" пляшку вина можна придбати за 50 грн, а можна — за 100 тис. Офіціант у коричневому фартусі подає Гришкові келих із червоним французьким вином. Співак підводить до нього ніс, потім надпиває.

Буду брати вино не дешевше ніж тисяча гривень за пляшку

— Тут я лише другий раз, але на день народження (у суботу Володимирові Гришку виповнилося 47 років. — "ГПУ") за спиртним приїду, — каже. — Хочу купити хорошого вина, щоб не соромно було перед людьми. Буду брати не дешевше ніж тисяча гривень за пляшку, візьму кілька ящиків. Святкуватиму в себе на віллі, під Обуховом. Там маю два гектари землі. Розкладу стометровий стіл, думаю, вистачить. Прийдуть політики, генерали, актори, співаки.

Гришко має вдома колекцію вин.

— У ній шістдесят пляшок. Бережу їх, бо майже кожна підписана. Коли приходять гості, довго підбираю, яку не шкода відкоркувати. Найбільш дорога мені "Шато Марґо". Придбав її два місяці тому в  Іспанії. На пляшці розписалася Монсеррат Кабальє, — хвалиться. —  Торік вона була у мене вдома. Дружина готувала галушки, зрази, деруни. Але Кабальє найбільше сподобався борщ. Пили вина. Відчуваю, що після дня народження колекція схудне пляшок на сорок.

Співак додає, що на пляшках має підписи диригентів  Нелло Санті, Валерія Гергієва, режисера Франко Дзефіреллі.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гришко сумує за вином "Чорний доктор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі