четвер, 02 липня 2009 20:37

Володимир Гришко хоче стати міністром культури

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  На врученні дипломів магістрів у Дипломатичній академії Міністерства закордонних справ тенор Володимир Гришко пив шампанське
На врученні дипломів магістрів у Дипломатичній академії Міністерства закордонних справ тенор Володимир Гришко пив шампанське

Оперний співак 48-річний Володимир Гришко та президент благодійного фонду "Обдаровані діти — майбутнє України" Влада Литовченко, 38 років, у середу отримали дипломи магістрів зовнішньої політики. Вони два роки були слухачами Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ.

Володимир Гришко на вручення спізнився. Стоїть у кутку зали з трьома однокурсниками. Влада Литовченко сидить у передостанньому ряду. На вручення диплома вона прийшла в сорочці та брюках. Документ їй вручає заступник міністра закордонних справ Олександр Купчишин. Цілує Владу в щоку та розвертає її до фотокамер.

Повернувшись до зали, Литовченко сідає не на своє місце. На неї здивовано дивиться сусідка.

— Извините, растерялась, — ніяковіє вона.

На честь кожного випускника, якому вручають диплом, оркестр грає туш. Для Володимира Гришка повторюють двічі. Співак розглядає диплом. Каже, що хвилювався.

— Це ж не сцена, тому розпереживався, — пригладжує чорне волосся, скуйовджене на потилиці. — Навчатися було важко, бо треба було всидіти на трьох стільцях. Я і виступав, і в Секретаріаті працював (Гришко був заступником керівника Головної служби гуманітарної політики Секретаріату президента, тепер — радник президента. — "ГПУ"). Вдячний професорам за розуміння.

Запитую, чи збирається зайнятися дипломатією.

— Думаю, будуть у мене й такі злети. Хочу повернутися в цьому ранзі до країн, які мене визнали як співака. Це Італія, Іспанія. Точно знаю, що буду міністром культури. Я маю імідж і світовий авторитет. Наші пенсіонери, народні артисти, які в злиднях живуть, більше так не житимуть, — підвищує голос. — Це я гарантую як майбутній міністр культури.

У залі розливають у келихи шампанське. Випускниці фотографуються з Гришком на згадку, він їх вітає. Витирає піт із чола. Залпом випиває келих шампанського, бере ще один.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гришко хоче стати міністром культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі