четвер, 23 квітня 2020 05:00

Вітольд Череватюк мав проблеми з серцем

Автор: ФОТО з сайта Facebook
  Вітольд Череватюк 34 роки очолював Немирівську райлікарню на Вінниччині. Він був урологом, оперував по четвергах
Вітольд Череватюк 34 роки очолював Немирівську райлікарню на Вінниччині. Він був урологом, оперував по четвергах

У Немирові на Вінниччині поховали лікаря 87-річного Вітольда ЧЕРЕВАТЮКА. Помер у Вербну неділю від гострої серцевої недостатності.

— Він був не лише мудрим керівником, а й справжнім хазяїном. Умів домовлятися. Був авторитетом. З ним відійшла ціла епоха медицини в районі, — каже офтальмолог В'ячеслав Печак, 70 років.

Череватюк 34 роки був головним лікарем Немирівської райлікарні. Збудував нові корпуси, створив багатопрофільне відділення медичної реабілітації.

— Вітольд Іванович добре ладив з головами колгоспів, — розповідає Печак. — Вони й помогли збудувати невеликий санаторій на два корпуси. Згодом лікарня почала отримувати доходи, бо по путівках приїжджали пацієнти і з інших районів.

Тоді багато людей отримали роботу. Вітольд Іванович збудував медмістечко для працівників. Зводив невеликі будинки на три-чотири сім'ї.

Коли мене направили в район, мали надати службове житло. Знайшли зйомну квартиру. Лікарня перераховувала власникам гроші за оренду квартири, а вони її нишком продали. Я із сім'єю опинився на вулиці. Поклав Вітольдові Івановичу на стіл заяву на звільнення. Він вислухав мене. До вечора санітарки, теслі й електрики вже робили ремонт у його відомчому будинку. Він віддав його мені, аби лиш я не покидав лікарню.

Вітольд Череватюк був почесним громадянином міста. Мав безліч нагород.

— Вітольд Іванович оперував по четвергах. Про це знали всі. Ніхто цього дня не насмілювався його турбувати. Він був прекрасним урологом, хоч мріяв стати льотчиком. Мав 2 метри зросту. Вітольд Іванович любив курити здоровенну люльку, в яку влазили два кулачки тютюну. Одного разу в президії обласної колегії відділу здоров'я вийняв її і понюхав. Поклав, посовав нею по столу, потримав у руках. Його колега глянув і попросив перервати засідання, аби відпустити Вітольда Івановича на 10 хвилин покурити.

Зараз ви читаєте новину «Вітольд Череватюк мав проблеми з серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі