четвер, 28 серпня 2008 18:06

Віра Нагорна хотіла піти з життя через кохання

Автор: фото з домашнього архіву
  Травниця Віра Нагорна з містечка Рожище на Волині заварює чаї з меліси, м’яти, троянди, чорнобривців. Каже, організм сам підказує, що пити. Через газету жінка хоче познайомитися   людьми, небайдужими до природи
Травниця Віра Нагорна з містечка Рожище на Волині заварює чаї з меліси, м’яти, троянди, чорнобривців. Каже, організм сам підказує, що пити. Через газету жінка хоче познайомитися людьми, небайдужими до природи

"Хотіла б через вашу газету познайомитися з іншими людьми, які небайдужі до природи й готові прийти на допомогу ближньому, — пише Віра Нагорна, 62 роки, з містечка Рожище на Волині. Жінка понад 20 років лікує травами. — У газеті розповідається, що Олена Дем"ян робить настоянку з калгану. Я коренем калгану за півроку вилікувала зоб".

10 г коріння калгану жінка подрібнює в кавомолці, заливає 100 г горілки та настоює місяць. П"є по 30 крапель тричі на день за 20 хв. до їжі. Після місяця прийому, каже, треба зробити перерву на сім днів. Опісля курс потрібно повторити. Для того щоб повністю вилікувати щитовидну залозу на початковій стадії, потрібно 100–150 г коріння, при хронічній — 300–500 г. Дітям дозу слід зменшити вдвічі.

Калган, настояний на горілці, Нагорній порадила пити мати. Вона теж цікавилася травами.

— Я колись мамі говорила, що то шарлатанство, — каже жінка під час телефонної розмови. — Ми ж тоді були комсомольцями.

Рецепт настоянки Віра Нагорна радить від усіх хвороб, але застерігає, калган понижує тиск. Корінь ще й укріплює стінки судин, покращує роботу серця, нормалізує рівень холестерину в крові, підвищує тонус кишечника, загоює язви, виліковує атеросклероз, виводить радіонукліди. Якщо вживати калган тривалий час, можна продовжити життя на 18–20 років, стверджує травниця.

Заміж Віра Нагорна вийшла в 26 років. Народила трьох доньок. У 40 років захворіла, стався нервовий зрив.

— Чоловік був музикантом, біля нього завжди крутилося багато дівчат, — каже. — Я ревнувала.

У 60 років зрозуміла, як прекрасно жити

Якось жінка потрапила на курси травників Оксани та Зенона Ревуцьких. Потім навчалася в школі цілителя Євгена Дубицького. А 1992 року закінчила московську школу гіпнозу й отримала диплом. Навчилася контролювати свої емоції, концентрувати увагу та керувати власною волею. Нині Віра Нагорна лікує від нервового стану, який колись сама пережила. За онкохвороби та шкіряні не береться, бо вважає, що на те є кращі спеціалісти.

— Я тільки тепер розумію, який прекрасний світ. А колись була думка піти з життя через кохання, — згадує жінка.

Вона постійно п"є різні трави. Заварює мелісу, м"яту, троянду, чорнобривці, гілочки малини, вишні, чебрець. Каже, організм підказує, що пити.

Доньки Нагорної не цікавляться цілющими травами. Із шести онуків лише семикласниця Яна любить ходити із нею по трави.

Віра Нагорна вважає, що найбільша проблема людей, а від того і нещастя, що вони хочуть усе й одразу.

— Забувають, що спочатку треба в Бога попросити, хочуть мати все й без віри, — веде далі. — Я тепер у 60 років більше собі подобаюсь, аніж у 40. Я тоді була чорна й темна від переживань. А нині зрозуміла, як прекрасно насправді просто жити.

Зараз ви читаєте новину «Віра Нагорна хотіла піти з життя через кохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі