Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 15:01

Віра Глібко приймала пологи в доньки

Автор: фото: Валентина ОСТЕРСЬКА
  Віра Глібко з сином Миколою сидять на лавці біля свого будинку в селищі Березна Менського району на Чернігівщині. Останню — восьму — дитину жінка народила  у 46 років
Віра Глібко з сином Миколою сидять на лавці біля свого будинку в селищі Березна Менського району на Чернігівщині. Останню — восьму — дитину жінка народила у 46 років

52-річна Віра Глібко виходить на поріг із ганчіркою в руках. Каже, прибирає у хаті, бо через городи ніколи ладу навести. Жінка живе в селищі Березна Менського району на Чернігівщині.

Сідаємо з господинею у хаті коло столу. До кімнати забігає хлопчик.

— Це мій син Колька, — цілує хлопчика в маківку. — Народила його в 46 років.

У Віри Глібко було вісім дітей.

— Заміж пішла у 17 літ, — розповідає Віра Яківна. — Спочатку Свєту родила, через рік — Наташу. Вона вийшла заміж у Щорс за Юру Лазаренка. Двоє діток у них — Ярослав і Віка. Зять розбився на машині, Наташу з дітьми свекруха забрала в Америку. Вона у Щорсі танці викладала, її так і називали — Ніна-танцовщица. Наташа вийшла заміж за мексиканця Ізраеля. Живуть у Нью-Йорку. Три роки, як не бачилися. Тільки зізвонюємося.

Із першим чоловіком Миколою Котлярем розлучилася 1976-го. Наступного року вийшла заміж за Сергія Глібка. Нині йому 53. За два роки народила сина Михайла. Хлопчик помер у 7 місяців від менінгіту.

— Тоді з"явилися дочки — Люда і Варка, — каже. — А в 1988-му родила Сашу. 24 вересня йому мало виповнитися два роки. Вирішили святкувати іменини на день раніше, бо була неділя. Малий нахилив на себе газову плиту, вона впала і його вбила.

Найменшому синові Миколі 6 років.

— Думала, по женській лінії все кончилось. Аж коли дитя заворушилось, зрозуміла, що вагітна. Сказала чоловіку. А він: "Хай буде". Мене як розперло. Важила 100 кілограмів. Розмір ноги 35-й, а везли в лікарню, так 41-го розміру "дутіки" купили. Стала родить, з"ясувалося, що там двійня. Тільки одне завмерло. Так у нас з"явився Колька.

Я не стрималася — і в морду зятя, в морду

За тиждень до цього Віра Яківна прийняла пологи в доньки Варки.

— Варочка вийшла заміж за троюрідного брата. Перейми почалися вночі. Зять прибіг до мене. Каже, викликав "швидку", а машина далеко на виїзді. Сама, як шафа, із величезним животом, пішла дочку рятувати. На столі у них горілка стояла. Я туди ножа вмочила і ним пуповину дитинці перерізала. Доки зранку "швидка" приїхала, дитяче місце відійшло. І ми з Варкою поснідали, по булці з маслом з"їли, чаю попили. Онука назвали Саша. Він 8 листопада народився, а мій Колька 15. Цього року підуть у перший клас.

29 січня Віра Глібко побила зятя — заступилася за 10-місячного онука Андрія.

— Людочка теж пішла заміж у 17 років, — розповідає жінка. — Із першим чоловіком за п"ять років розлучилися. У 2002-му перед Паскою зійшлася з Сергієм Булком. Я його Монькою кличу. Зять не дуже сподобався. По-перше — вже сидів. Коли служив у армії, розбив машину, дали три роки. Потім у Березній курей покрав — іще три дали. А як вип"є — дурень-дурнем. Чіпляється до людей. За це його товкли не раз. А того дня я несла документи в Ощадбанк на тисячу. Дорогою зайшла до дочки. Дивлюся, Булко по хаті п"яний тиняється. Онуки Серьожа й Міша в садочку були, Віка — у школі. Маленький Андрійко в ліжечку гуляв. Люда якраз зібралася за дітьми, вийшла з нею у двір. Коли чую: дитя плаче. Я назад, а воно від сліз аж захлинається. Око синє, синяк на щоці. Я не стрималася — і в морду зятя, в морду. Люда добавила — лице подряпала.

Дитині викликали "швидку", медики повідомили міліцію. 29-річному Сергієві дали п"ять місяців арешту.

— Дочка його простила, на свіданія в Новгород-Сіверський у СІЗО збиралася, да не пустили, — каже Віра Яківна. — А я за онука розірвала б.

1955, 14 вересня — Віра Кравченко народилася у селищі Березна Менського району на Чернігівщині
1973, 9 вересня — вийшла заміж за Миколу Котляра
1973, 13 листопада — народила доньку Світлану
1975, 25 червня — з"явилася Наталія. Її чоловік Юрій 14 лютого 2001-го розбився у автокатастрофі. 2005-го Наталія виїхала до Нью-Йорка, США
1979 — побралася із Сергієм Глібком. Перший хлопчик Михайло  помер від менінгіту
1980, 28 вересня — з"явилася на світ донька Людмила; 1981, 17 грудня — народилася Варвара; 1988, 24 вересня — Олександр; 1995, 5 березня — Володимир
2001, 15 листопада — з"явився на світ син Микола. За тиждень до цього прийняла пологи в доньки Варвари

Зараз ви читаєте новину «Віра Глібко приймала пологи в доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути