четвер, 27 січня 2011 10:15

Віра Алентова зробила три пластичні операції
6

Святкування 30-річного ювілею стрічки ”Москва сльозам не вірить” 2009 року
Фото: фото з сайта www.love-valeriya.narod.ru
Актори Борис Сморчков (праворуч)  та Олександр Фатюшин
Актриса Наталія Вавилова виконала у фільмі роль Олександри
Головні героїні стрічки ”Москва сльозам не вірить” Катерина (праворуч) та Людмила під час зйомок на дачі під Москвою. Їх зіграли Віра Алентова та Ірина Муравйова відповідно
Олексій Баталов виконує роль слюсаря Гоші

30 років тому радянська стрічка "Москва сльозам не вірить" отримала американську кінопремію "Оскар" як кращий іноземний фільм. Режисера картини Володимира Меньшова на церемонії не було — його не випустили з країни через доноси у КДБ.

— Про те, що моя стрічка отримала "Оскар", я дізнався з новин, — згадує 71-річний Володимир Меньшов. — Сюжет про це показали 1 квітня, тому я спочатку не повірив, думав, розігрують. Статуетку мені передали 1989-го, коли вручали премію "Ніка".

Знімати стрічку почали 1978 року. Більшість знаменитих на той час акторів відмовлялися виконувати в ній головні ролі.

— Найважче було знайти актора, який би зіграв телеоператора Рудольфа. Володимир Івашов навіть образився, коли йому запропонував. Сказав: "Як це я гратиму такого негідника, який покинув свою вагітну дівчину?". Погодився Юрій Васильєв, хоч був на 10 років старший за свого героя.

За сюжетом у столичному гуртожитку живуть три подруги, які приїхали до Москви з провінції. Сором'язлива Антоніна, роль якої виконала Раїса Рязанова, виходить заміж за хлопця, який працював підсобним робітником на будівництві. Людмила у виконанні Ірини Муравйової розписується з відомим хокеїстом, який згодом спивається. Героїню Віри Алентової — Катерину, кидає коханий і вона сама виховує дитину.

Ірина Муравйова, якій зараз 61 рік,  2005-го знялася в серіалі "Не народися вродливою". Після цього від зйомок відмовляється.

— Уперше за все життя я відчуваю себе нічим не зайнятою. Нещодавно записалася на водійські курси. Чоловік 17 років тому подарував автомобіль. Я на ньому не їздила, бо не було коли вчитися. До того кожного дня прокидалася о сьомій ранку, відправляла синів у школу, готувала обід і бігла на зйомки. Приходила додому готувати вечерю. Після цього знову втікала в театр.

Віра Алентова, 68 років, останні два роки майже не з'являється на людях.

— Віра завжди боялася постаріти, — розповідає одна з її подруг. — Коли їй виповнилося 60, звернулася за допомогою до пластичних хірургів. Після першої операції виглядала молодшою, та це її не влаштовувало. Зробила ще дві. Обличчя опухло від ін'єкцій ботоксу, праве око стало вдвічі більшим за ліве. Приховати це не може жоден макіяж.

Раїса Рязанова, 66 років, купила будинок під Москвою. Вирощує там помідори, огірки і перець.

Зою Федорову, виконавицю ролі вахтерки Паші, через рік після виходу картини на екран знайшли застреленою у власній квартирі. Вона лежала на підлозі зі слухавкою в руці. Убивство досі не розкрили. Кажуть, актриса мала стосунок до секретних операцій КДБ, перепродувала коштовності та антикваріат.

Через серцеві напади померли Юрій Васильєв, Олександр Фатюшин, який у стрічці грав хокеїста Гуріна.

82-річний Олексій Баталов, який зіграв слюсаря Гошу, із родиною живе в Німеччині. Торік йому зробили операцію на серці.

— Нещодавно написав книгу про Анну Ахматову. Ми з нею жили в одному будинку. Якось я намалював її портрет. Вона віддала за картину весь свій гонорар. Я на ці гроші придбав старий "москвич", який назвав Аннушкою.

51-річна Наталія Вавилова, яка стала відомою після ролі Олександри, перебралася в одне з сіл під Москвою. Від спілкування з пресою відмовилася після того, як в одній із московських газет написали, що Наталія розбилася в автокатастрофі. Стала віруючою. Щодня ходить до церкви.

За перший рік прокату стрічку подивилися 5 млн глядачів. Її купили 100 країн світу. Володимир Меньшов хоче зняти продовження фільму.

— Кілька місяців тому до мене приходив Меньшов, — розповідає сценарист стрічки 75-річний Валентин Черних. — Пропонував написати продовження. Я відмовився, бо проти римейків старих фільмів. Історію, яку я написав 40 років тому, тепер неможливо повторити. Новий фільм можна побудувати хіба що на долях головних героїнь "Москви..." Це неймовірно, що всі вони досі живі і при здоровому глузді.

Зараз ви читаєте новину «Віра Алентова зробила три пластичні операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі