четвер, 13 березня 2008 17:57

Вікторові Павліку повернули вкрадену гітару

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Віктор Павлік із дружиною Ларисою та сином Павликом. Співак збирає гітари, має їх 28
Віктор Павлік із дружиною Ларисою та сином Павликом. Співак збирає гітари, має їх 28

Співаку 42-річному Віктору Павліку минулого місяця повернули канадську гітару "Чарветте". Її в нього вкрали п"ять років тому. Віктор після цього почав колекціонувати гітари, зібрав 28 штук. Найдорожча, американська "Гібсон", коштує $10 тис.

— Ми жили на вулиці Малишка, — згадує він. — Із сусідами у коридорі поставили металічну решітку, замикали її на ключ. Я тримав там коробки з взуттям, гітару й велосипед сина. Якось вранці дружина побачила, що ні гітари, ні велосипеда немає.

Минулого місяця Віктор побачив свій музичний інструмент в Інтернеті. Хтось виставив його в мережі на продаж.

— Прихильниця Таня Коваленко написала мені: "Вітя, в Інтернеті продається твоя гітара". Я відкрив, бачу — точно моя! В оголошенні було написано: "Вік гітари приблизно 20–25 років. Вартість $500. На ній колись грав Віктор Павлік". Продавець живе в якомусь селі біля Тернополя, звідки я родом. Подзвонив другові Васі, він поторгувався і викупив гітару за $380.

Блакитна гітара "Чарветте" стоїть на підлозі в кабінеті Віктора.

— Цей інструмент був мені дуже дорогий, на ньому я зіграв перші хіти. 1990-го двоє друзів, Олег та Андрій, передали мені його з Торонто.  Гітара коштувала 800 доларів. Мусив розплатитися 800 пачками сигарет "Вінстон". У Канаді пачка таких коштувала 5 доларів, а в Україні — 50 центів. Я років зо три носив в аеропорт по кілька пачок, передавав їх хлопцям через пасажирів до Канади.

По квартирі співак ходить у футболці й подертих джинсових шортах. Ззаду чимала дірка, крізь неї видно сірі труси. У невеликій кухні дружина співака Лариса, 35 років, розігріває котлети для 8-річного сина Павлика.

— Раніше робили зі свинини, — розповідає жінка. — Але якийсь чоловік на базарі сказав Віті брати яловичину, вона корисніша.

— Отак ми жируємо, — киває Павлік. У глиняному чайнику він заварює чайну суміш із 20 трав. — Вмію готувати навіть бичачі яйця. Розрізаю їх, кладу на сковорідку, солю, перчу. Рівно через три хвилини перевертаю на другий бік. Потім на тарілці додаю зелень і сметану.

Вмію готувати навіть бичачі яйця

— Жуть, — морщить носа Лариса.

— Їла, аж за вухами лящало, — ніжно гладить її Віктор по голові.

Син Павлик ходить по квартирі в майці й блакитних плавках. Бере гітару й починає награвати вальс. Батьки кружляють у парі.

— Завтра у сина виступ у музичній школі, — говорить Лариса. — Не хотів учитися музиці, але вибору в нього не було.

Віктор кличе до вітальні.

— Ось канадська гітара "Годін", — показує інструмент, який лежить на підлозі біля піаніно. — Перед Новим роком виступав на концерті в Донецьку, а гітару забув. Хотів узяти напрокат у магазині. Господар Віктор Темерко дозволив мені взяти її безкоштовно.

По квартирі бігає йоркширський тер"єр Бусінка. У зубах носить помаранчевого м"ячика. На підлозі для песика розкидані гумові пташки, дельфіни, крокодили. Буся вистрибує Вікторові на руки, лиже обличчя. Павлік нещодавно купив її в Дніпропетровську. Запевняє, що Буся коштує $3 тис., але господиня "по блату" віддала за 1300.

На тумбі біля плазмового телевізора "Панасонік" лежать два годинники. Один із бежевим паском і квітчастим циферблатом, всередині дві букви — dK. Годинники Павлік теж збирає, має 12.

— Валяються по всій хаті. Оцей, — бере золотого із чорним шкіряним паском — "Франк Мюллер", ручної роботи. Таких 150 у світі, у мене N 47. Купив його в Туреччині, сторгувався за 8 тисяч доларів.

Каже, що має іменний годинник від Юлії Тимошенко.

— Співав на концерті після виборів. Усім артистам тоді вручили по годиннику в формі червоного сердечка. Ще маю від Сан Санича Омельченка, коли він був мером.

Каже, має ще одну слабкість — темні окуляри. Їх у співака теж 12: "Поло", "Дольче і Ґабанна", "Барбарі", "Полароїд", "Ферре", "Цебе", "Хлоє".

— Улюблені, "Армані", загубив у Франції, під час програми "Ігри патріотів". Сидів на палубі яхти, ноги звісив за борт. Шнурок від кінця паруса лежав на колінах. Подув вітер, шнурок натягнувся і шаркнув мені по обличчю. Окуляри полетіли у воду.

Питаю, чи цупили в нього ще щось, крім гітари.

— Украли з машини шкіряний піджак, концертні костюми, взуття та фотоапарат, усього на 11 тисяч гривень, — підсумовує він. — Через три дні речі знайшлися в одній із квартир будинку, де була студія. Украв 21-річний хлопець. Він із кимсь поспорив, що пограбує мене. Його судили, дали 5 чи 7 років тюрми. Його мама дзвонила, плакала. Але я нічого не міг зробити.

Зараз ви читаєте новину «Вікторові Павліку повернули вкрадену гітару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі