четвер, 27 листопада 2008 17:36

Вікторія Петрик стала другою на дитячому Євробаченні

22 листопада грузинське тріо "Бзікебі" ("Оси") здобуло перемогу на дитячому Євробаченні, яке відбулося в Палаці спорту міста Лімассол на Кіпрі. Друге місце — в 11-річної Вікторії Петрик із села Нерубайське на Одещині. Вона виконала пісню "Матроси". Третьою стала 10-річна Егле Юргайтуте з Литви. Загалом у конкурсі взяли участь представники 16 країн.

— За три роки, що Україна бере участь у дитячому Євробаченні, такого результату наші ще не досягали, — каже Вікторія. — Та й Грузія перемогла лише тому, що вони наймолодші учасники конкурсу. Їх підтримали, аби не засмучувалися.

Переможця визначали глядачі й журі. Останні присудили представникам України й Грузії однакові бали. А глядачі протягом 15-хвилинного СМС-голосування віддали за Петрик 135 голосів, за "Бзікебі" — 154. Українці голосувати не могли, бо в зв"язку із вшануванням 75-х роковин Голодомору фінал конкурсу в прямому ефірі не транслювали.

Батьки дівчинки Ігор та Тетяна — музиканти. Першу пісню Петрик виконала в трирічному віці на весіллі. Заспівала шлягер "Все мы бабы — стервы". Путівку на Євробачення Вікторія здобула з третьої спроби.

На вечірці-знайомстві, що відбулася  на Кіпрі першого дня після з"їзду конкурсантів, Віка єдина виконала пісню наживо. Текст дівчинка написала сама:

— Я люблю дельфінів, тому слова написала легко. На Кіпр із собою привезла м"яку іграшку-дельфіна. Це мій талісман. Удома в мене навіть кімната називається "дельфін".

Гостем конкурсу став 27-річний російський співак Діма Білан. Він — цьогорічний переможець "дорослого" Євробачення, що відбулося в Белграді у травні. На Кіпрі представник Росії, 12-річний Михайло Пунтов із села Нижній Мамон Воронезької області, був сьомим.

Наступного року дитяче Євробачення відбудеться в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Вікторія Петрик стала другою на дитячому Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі