четвер, 19 січня 2012 06:15

Викликати вертоліт коштує до п'яти тисяч євро

12 українських туристів через сильний снігопад минулого тижня не могли виїхати з гірськолижних районів Болгарії. Кілька австрійських населених пунктів в Альпах закрили через небезпеку снігових лавин. Українці мусили доплачувати за готель.

— Коли турист купує путівку, ми обов'язково оформляємо спеціальну гірськолижну страховку, — розказує Наталія Онищук, 36 років, головний менеджер українсько-канадійського підприємства "МІСТ-ТУР". 15 років продають гірськолижні тури до європейських країн. — Якщо людина травмувалася, їй треба зв'язатися зі страховою компанією, повідомити номер поліса. Це називається зареєструвати страховий випадок. Одного разу в Австрії доводилося викликати вертоліт, щоби зняти туристів зі скелі. Це коштує 3-5 тисяч євро. Витрати покривала страхова компанія. Але в кожній країні свої нюанси. Тому треба уважно читати поліс. У деяких сказано, що турист сам оплачує видатки. Збирає всі довідки, виписані рецепти, а страхова потім повертає гроші.

Важливо перевіряти заповнення страхового поліса. Там мають бути правильно записані прізвище, номер паспорта і дата народження. Якщо буде хоч одна помилка, страховий поліс можна вважати недійсним.

Однак якщо туристи не можуть виїхати з курорту, це не вважають страховим випадком. За форс-мажору всі сторони вільні від виконання зобов'язань.

Зараз ви читаєте новину «Викликати вертоліт коштує до п'яти тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі