четвер, 25 листопада 2021 07:25

"Вийшла заміж за тиждень до пологів"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У 73 роки мати вирішила розлучитися, — пише вінничанка Антоніна, 51 рік. — 2020-го батьки святкували золоте весілля — 50 років у шлюбі. А навесні мати запідозрила тата у зраді. Каже, що має докази його ­стосунків з іншою жінкою. Вже подала документи. Хоче ділити хату й майно. Ми з сестрою у відчаї, тому що мама нікого не слухає. Батько ночує у свого брата. Боюся, що розлучення він не переживе. Вже мав інфаркт, була операція на серці".

Надсилає фото батьків. Чоловік з ціп­ком тулиться до жінки в ситцевому халаті. Вона тримає білу кішку. Позаду — будинок із білої цегли. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Мати не помиляється. Чоловік не був їй вірний, але після зради минуло щонайменше 20 років. До кінця року батьки навряд чи з'їдуться. Не пробуйте їх мирити, бо зроблять винною. Батько має шанс повернутися додому в лютому. Тимчасове перемир'я допоможе подружжю все вирішити. Конфлікту не було б, якби не подруги матері. Вони оприлюднили таємницю, а тепер насолоджуються, спостерігаючи за сімейними чварами.

"Я вийшла заміж у 17, а донька — у 18, — розповідає в листі житомирянка Олена, 35 років. — Даша завагітніла від однокурсника. Хотіли, щоб університет закінчила, роботу знайшла, побудувала успішну кар'єру. Але дочка нікого не слухає. Пере­їхала до Едіка на зйомну квартиру. Вийшла заміж за тиждень до пологів. Не можу повірити, що в 35 років зробила мене бабою. Університет на рік закинула. Чи зможе Даша відновити навчання і стати хорошим спеціалістом?"

Біоенергетик дістає з конверта фото Олени та Дарії. Жінки однакового росту. Мати — в малиновій сукні, донька — в пишній білій. На звороті підпис "Весілля доньки, 11 липня".

— Дочка перерве академвідпустку, якщо ви виховуватимете онука. Не раджу цього робити, бо на власній кар'єрі доведеться поставити хрест. Незабаром донька народить удруге, а вас візьмуть за няньку. Досить жертвувати власними інтересами. Ви планували відкрити салон краси. Впевнено рухайтеся в цьому напрямку. Не беріть у компаньйони подруг. Бізнес з ними приречений на розорення.

"2012-го купив хату. За рік по сусідству оселився колишній рекетир, — розповідає в листі киянин Віктор, 43 роки. — Він збудував туристичний комплекс. Цього року я дізнався, що в нас збігаються номери будинків і сусід планує прибрати до рук мій дім. Він всім говорить, що виселить мене, коли я йому набридну. Боюся за своє життя. Чи виїде він звідси коли-небудь? Маю проблеми з бізнесом. Купив кіз для крафтового сироваріння, та їх довелося зарізати. Збудував каркас дому для туристів, планував відкрити агросадибу, але не вдалося. Навесні 2020 року хотів зняти офіс і повернутися в юридичну практику, та оголосили жорсткий карантин. Скоро мені 44, а досі парубкую. Був заручений, але хронічні зради жінок зробили мене обережним і перебірливим. Хочу зустріти таку ж вільну, як і я. Без розлучення і дітей, аби її минуле не лізло в наше майбутнє. Мій батько чекає компенсацію від держави за житло. Чи її виплатять?"

Біоенергетик кладе на лист долоню, заплющує очі.

— Одружитеся, коли знову почнете довіряти жінкам. До кожної нової знайомої ставитеся з підозрою. Любили недавно одну жінку. Даремно підозрюєте її у зрадах, бо вірна. Ревнощі стоять на заваді шлюбу. Якщо відважитеся на нові стосунки, то наступного року відгуляєте весілля. Дружина буде набагато молодша, але поруч з нею почуватиметеся надійно. Разом здійсните давню мрію — запустите сімейний бізнес. Добре вивчіть ринок та інтереси споживачів. Побувайте за кордоном, щоб набратися досвіду та свіжих ідей. Сусіда не бійтеся. Далі балачок не дійде. Скоро цей бізнес стане йому нецікавим, поїде жити за кордон. Компенсацію батько чекатиме довго, якщо не нагадуватиме про себе. Треба оббивати пороги установ, телефонувати на гарячі лінії та відстоювати права. Реальний шанс з'явиться 2022-го.

"2016-го познайомилася з італійцем і вийшла за нього заміж, — пише 34-річна Валентина з Тернопільської області. — Все було добре, але я покохала іншого, чоловік застукав нас. Вимагає розлучення і планує виховувати доньок. Пропонує компенсацію, аби я відмовилася від дітей і повернулася в Україну. Чотири місяці не давав бачитися з ними. Уляна та Софія жили з його матір'ю. Суд став на мій бік — нам присудили спільне виховання доньок. Тепер чоловік хоче, щоб я повернулася. А я мрію про розлучення. Чи вдасться мені з дітьми повернутися в Україну?"

Біоенергетик запалює свічку. Обводить нею навколо фото білявки в червоній футболці з оленями. Поруч сидять близнята. ­Задмухують торт із свічкою "3".

— Якщо спробуєте таємно вивезти дітей з країни, вас упіймають, а доньок віддадуть батькові. Після такого дозволять бачитися з дітьми лише у присутності поліції. Не шукайте способу порушити закон. Захищайте права в суді. Зараз чоловікові немає в чому вас звинуватити, бо навіть доказів зради не наведе. Діти ростимуть з вами, але батько має право навідати їх, коли забажає. Це завадить майбутнім стосункам з іншими чоловіками. Будуть ревнощі та скандали. ­Залишайтеся мудрою і терплячою. Коли колишній зустріне іншу жінку, зникне. Вам теж краще розірвати стосунки з одруженим чоловіком. Будете щаслива поруч з тим, хто кохатиме по-справжньому. Не тримайтеся за того, який не гідний ваших почуттів.

Зараз ви читаєте новину «"Вийшла заміж за тиждень до пологів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі