четвер, 29 липня 2021 00:26

"Відкрила інтернет-магазин. Замовлення полилися рікою"

Автор: ФОТО надала Наталя УГРИН
  Наталія Угрин з шкільних років захоп­лювалася виготовленням прикрас із бісеру. Тепер продає їх через інтернет
Наталія Угрин з шкільних років захоп­лювалася виготовленням прикрас із бісеру. Тепер продає їх через інтернет

$1,5 тис. — 42 тис. грн — коштує пояс, який зробила 36-річна Наталія УГРИН зі Львова. Вона створює прикраси з бісеру та натуральних каменів. Продає їх через інтернет-магазин.

— Коли навчалася в гімназії, мали предмет "Народні промисли". Першою прикрасою, яку виготовила власноруч, став крученик для мами із червоного склярусу на білому бісері. Мені сподобалося. Стала плести. Якось підійшли дві старшокласниці й попросили зробити їм по браслету. Заробила 6 гривень. Після цього почала виготовляти силянки, картинки, писанки. Віддавала їх на продаж до магазину "Хобі". Як для школярки, мала непоганий заробіток. Але тоді уявити не могла, що дизайн прикрас стане справою життя, — розповідає Наталія Угрин. — Коли навчалася в університеті, захоплення закинула. Повернулася до хобі, як познайомилася з майбутнім чоловіком — художником Віталієм Дончаком. Згадала, що теж умію творити. Вдосконалювала вміння й ускладнювала дизайн. Продавала прикраси на виставках, це забезпечувало стабільний дохід. 2010 року відкрила інтернет-магазин, і замовлення полилися рікою. Залучила до бізнесу чоловіка, бо не вистачало сил і часу. Я придумую дизайн, підбираю матеріали, види вишивки та плетіння. Чоловік забезпечує технічну підтримку: монотонний підшив шкірою, виготовлення металевих основ і викрійок.

За фахом майстриня — викладачка англійської мови. У Львові веде студію англійської мови. Навчає понад 40 дітей.

— Якщо є всі потрібні матеріали, на виготовлення сережок чи браслета йде кілька днів, на масивне кольє — тижні зо два. На сумку чи повністю розшитий пояс — місяць, а то й півтора, — говорить Угрин. — Найдорожчі зроблені мною прикраси — пояс за 1,5 тисячі доларів, сумки — за тисячу та кольє за 600–700 доларів. Люблю цікаві й нестандартні замовлення. Маю декількох постійних покупців, які підкидають круті ідеї. Коли отримую замовлення від нової клієнтки, маю побачити її хоча б на фото. Важливо роздивитися всі деталі, аби створити гармонійно довершений образ.

Зараз ви читаєте новину «"Відкрила інтернет-магазин. Замовлення полилися рікою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі