середа, 09 травня 2007 14:10

Василь Вірастюк установив світовий рекорд

Автор: фото: Володимир СІНДЄЄВ
  Василь Вірастюк масажує спину колезі з Маріуполя Володимирові Муравльову
Василь Вірастюк масажує спину колезі з Маріуполя Володимирові Муравльову

Об 11.30 на скляних дверях київського заводу "Авіант" вахтер у спортивному костюмі вивішує плакат із написом "Богатир року" та фото 34-річного Василя Вірастюка. Одинадцятикласники Дмитро та Павло намагаються пройти на територію заводу. Обоє дуже худі та сутулі.

— Хлопці, якщо ви на богатиря, то це не сюди. Пройдете метрів 300, повернете праворуч. Хвилин 15 ліворуч, а тоді ще хвилин 20 іти, — розповідає вахтер. — Але вам би ще кілограмів 30 наїсти.

— Швидко, — підганяє Дмитро друга. — Бо без нас усе пиво вип"ють.

На змаганнях обіцяють конкурс для любителів пива. Хто найшвидше вип"є 300 мл, отримає в подарунок 10 ящиків "Арсеналу".

На відкритому майданчику заводу "Авіант" богатирі однією рукою піднімають гирю вагою 92 кг. 27-річний донеччанин Дмитро Халаджі вижимає 7 разів. Рефері зараховує лише 5.

— Валите, да? — обурюється Дмитро.

— Не було фіксації, — виправдовується Михайло Старов.

Халаджі плює на землю і йде до намету. Там просить кисневу маску.

За 32-річного Володимира Муравльова з Маріуполя вболіває його батько Дмитро.

— Не дивіться, що він такий грізний. У житті Володя й мухи не образить. Минулими вихідними їздили з ним на Десну рибалити. Володя всю рибу, яку я наловив і у відро поскладав, назад у річку відпустив, — розповідає Дмитро.

На майданчик виходить Василь Вірастюк. Публіка скандує: "Вася! Вася!". Він сім разів піднімає гирю. Це — світовий рекорд. Минулого року на змаганнях "Арнольд Класік" у Каліфорнії Василь підняв 92 кг 6 разів.

Кілька шанувальників із ручками і клаптиками паперу намагаються пробитися до намету за автографами. Зі словами: "Що за манери" їх відтісняє охоронець. Із намету визирає Вірастюк. Потискає руку одному з шанувальників. Хлопець вигукує "Ой-ой-ой", дмухає на пальці.

Товариш Вірастюка львів"янин Анатолій Заклецький передає Василеві бутерброд із шинкою. Заклецький у вишиванці. Вірастюк запитує, де він її купив.

— У переході на Святошино. Продавала жінка з Івано-Франківщини. Я взяв у неї номер мобільного. Треба й тобі замовити: їздитимеш у ній на міжнародні змагання.

Відкушу вухо Тайсонові

Вірастюк скаржиться, що коли піднімав гирю, не зігнув коліна й потягнув поперек.

18-річний донеччанин Михайло Мельников сидить на траві й їсть гамбургер. Він уперше на богатирських іграх. Хвалиться, що за три дні набрав 4 кг.

— Важив 99. Сказали, що таких худих до участі не допускають.

Навколо Мельникова купчаться 10–15-річні хлопчики. Він розповідає, що займається боксом.

— Ось я підкачаюся й битимуся з Тайсоном.

— А як? — допитуються хлопці.

— А так: він мене — в плече, а я його — в башку, — пояснює Мельников. — А потім відкушу вухо й виплюну.

Хлопці запитують у донеччанина, чи може він підняти в повітря кукурузник, який стоїть у кінці стадіону. Біжать туди, залазять усередину. Охоронець із криком зганяє хлопців з літака. Рефері оголошує, що богатирі мають протягнути 30-тонний літак 20 м.

Вірастюк нахиляється, присідає, помічає на сцені 47-річного бізнесмена зі Львова Станіслава Осадчого. Широко усміхається, гукає:

— Друзяко, принеси мені хот-дог із двома сосисками і чаю з цукром.

Осадчий поспішає до наметів з їжею. Розповідає, що Вірастюк завжди голодний.

— Якось святкував у нас Новий рік. Я сказав жінці, аби наготувала на місяць. Увечері наїлися й полягали спати. Уранці прокидаємося, а Вася стоїть на порозі одягнений. Каже, йде за продуктами, бо холодильник порожній.

На галявині оголошують конкурс пива. Одного з шістьох учасників ведуча Олена відправляє зі сцени зі словами: "З тебе досить". Перемагає одинадцятикласник Павло. Йому виносять 10 ящиків пива.

— Що я з ними робитиму? Мені ще випускні екзамени здавати, — лякається хлопець.

Богатирі прямують до припаркованих авто. Організатори пообіцяли їм відпочинок із шашликами за містом.

Зараз ви читаєте новину «Василь Вірастюк установив світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі