четвер, 10 червня 2021 05:55

Василь Босович не завершив останній роман

У Львові справили сороковини за засновником кіностудії "Галичина-фільм" Василем БОСОВИЧЕМ. Помер 27 квітня. Чотири дні не дожив до 79-річчя. Залишилися дружина й син.

— Серце батька зупинилося раптово, — каже син Марко Босович. — Розповідав мені — ще з дитинства знав, ким хоче стати. Зі шкільних років бачив себе письменником. Зараз готуємо до видання його останню книжку. Це історичний роман-реконструкція про останні три роки земного життя і служіння Ісуса Христа. Робота над твором із перервами тривала 20 років. У батька залишилися й незавершені речі. Не встиг дописати підсумковий роман свого життя. Трудився над ним останні два роки. Також не дочекався зйомок двох ігрових фільмів за своїми сценаріями — про гетьмана Івана Виговського і про Голодомор в Україні.

Василь Босович закінчив Львівське вище військово-політичне училище, зараз — Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, та Львівський поліграфічний інститут ім. Івана Федорова, нині — Українська академія друкарства. Працював у видавництві "Вища школа". З 1990-го був художнім керівником і директором кіностудії "Галичина-фільм". Писав повісті, романи, п'єcи, сценарії художніх і документальних ­стрічок.

— Батька до останнього підтримували друзі. Зараз отримуємо телефонні дзвінки і листи співчуття не тільки з України, а й із багатьох країн світу, — говорить Марко Босович. — Батько був і залишається прикладом цілісної та цілеспрямованої людини, неймовірної праце­здатності й любові до ближніх. Він використовував свій талант на служіння Богові та людям.

Зараз ви читаєте новину «Василь Босович не завершив останній роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі