четвер, 28 квітня 2011 00:30

Валід Арфуш повісив камеру в туалеті

Бізнесмен Валід Арфуш, 40 років, живе у двоярусній квартирі новобудови на столичному Подолі. Щоб потрапити до його помешкання на восьмому поверсі, прошу консьєржку відкрити доступ ключем у ліфті. Окремої кнопки із цифрою вісім немає.

На сходовій клітці дитячі велосипеди, шафа із чемоданами. Це речі Арфуша та його сусідів. Дружина 29-річна Лідія та донька Емілія, 8 років, зараз на відпочинку в Еміратах.

— Я викупив частину поверху, коли зводили будинок. Було 250 "квадратів", — господар показує вітальню. У ній приємно пахне ладаном. — Увесь інтер'єр завіз із Марокко, Лівану, Сирії та із Західної Європи.

Посередині стоїть обідній стіл на 10 осіб.

— Насправді це великі тибетські двері, яким за сто років. Придбав їх у бабусі на Тибеті. Упакував у коробки і перевозив літаком двома частинами. Потім вони два місяці лежали в нашому аеропорту, бо митники думали, що це суперцінний антикваріат. Двері зверху накрив склом, під яке можна ховати різні сувеніри.

Меблі придбав на інтернет-аукціонах.

— Стіл, який стоїть на кухні, купив на італійському аукціоні. Для цього треба лишень вибрати найдешевші дні. Маю агента, який контролює всі ці процеси. Якщо бачить щось підходяще, пише мені: "Зайди на такий-то номер". Я дивлюся фото, якщо річ подобається, клікаю і беру. Ставок робити не треба. Хто першим відправив "купити", той і купив.

Згадує, як у Марокко придбав велику вазу, яка додавала сім'ї проблем.

— Усередині вази знайшли залишки яєць і якісь старі фотографії. Хтось комусь зробив порчу. У Марокко ж повно всяких шаманів. Коли вона в нас стояла, нам дійсно не щастило. Часто сварилися, мало не розійшлися. Зараз перевіз її на склад.

У квартирі понад 20 статуеток Будди (ім'я засновника буддизму. — "ГПУ").

— Усі статуетки привезли із Таїланду. Переконали митників, що їх продає Ліда. Нам повірили. Найбільше люблю Будду, який зустрічає гостей у прихожій. Він з вигляду добрий.

Запрошує на другий поверх. Там три спальні — для гостей, дитяча і для господарів.

— Спальню дуже люблю, бо там звершуються всякі великі діла, — жартує. — На даху облаштував велику терасу. Влітку загоряємо тут під шезлонгами. А цього року хочу зробити тут басейн. А в майбутньому добудувати третій поверх на чотири кімнати.

Проходимо біля туалетної кімнати. Там Валід установив відеокамери.

— Оскільки не було можливості зробити вікна у ванній, то я встановив камери і монітори, які передають зображення з даху будинку, знімають Поділ та Андріївську церкву.

Внизу на кухні порається хатня робітниця сім'ї Галина. Вона працює в Арфушів із 2003 року.

— Я — колишня медсестра. Колись познайомилася з Лідою, як та винаймала квартиру на Хрещатику в моєї знайомої. Вона й запросила на роботу. Я прибираю, готую, підкуповую продукти, типу хліба і масла. Решту вони привозять із супермаркету.

Зараз ви читаєте новину «Валід Арфуш повісив камеру в туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі