середа, 17 жовтня 2018 07:10

Валерій Шмаров помер від раку

Автор: WWW.BULVAR.COM.UA
  Чотири роки Валерій Шмаров керував Жулянським машинобудівним заводом, очолював Аерокосмічний інститут. Із друзями та знайомими любив говорити на історичні теми
Чотири роки Валерій Шмаров керував Жулянським машинобудівним заводом, очолював Аерокосмічний інститут. Із друзями та знайомими любив говорити на історичні теми

— Торік Валерія Миколайовича звільнили з посади директора Аерокосмічного інституту. Він емоційно це сприйняв і одразу тяжко захворів, — каже заступник директора Аерокосмічного інституту Національного авіаційного університету Олександр Содоренко про колишнього міністра оборони і віце-прем'єр-міністра Валерія ШМАРОВА. Він помер минулої неділі на 74-му році від раку.

Валерій Миколайович народився в селі Жолоби Томашпільського району на Він­ниччині. Закінчив Київський технікум радіоелектроніки й університет ім. Тараса Шевченка. Працював на столичному радіозаводі. Чотири роки керував Жулянським машинобудівним заводом Міністерства авіаційної промисловості. Був першим заступником директора Національного космічного агентства України.

1993-го став віце-прем'єр-міністром, за рік його призначили міністром оборони. Працював на цій посаді до 1997-го. 2005 року очолив Аерокосмічний інститут Національного авіаційного університету.

— Своє звільнення Валерій Миколайович намагався відстояти в суді, та розгляд позову постійно переносили, — розповідають у приймальні інституту. — Він хороший керівник. Із ним було цікаво поговорити про будь-що, та найбільше любив розмови на історичні теми.

Чоловіка поховали 16 жовтня на Берковецькому кладовищі у Києві. Його дружина 71-річна Ольга Вікторівна — викладачка київського військового ліцею ім. Івана Богуна. Їхній син Тимур, 42 роки — офіцер. Донька Катерина померла від раку 2012-го. Їй тоді було 44 роки.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Шмаров помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі