вівторок, 21 серпня 2018 05:30

Валентина Саркісова займається гімнастикою 12 годин на добу

Автор: www.unian.net
  Валентина Саркісова займається гімнастикою з трьох років. На тренування ходить щодня. Шкільні предмети здає екстерном
Валентина Саркісова займається гімнастикою з трьох років. На тренування ходить щодня. Шкільні предмети здає екстерном

— Відколи зайнялася гімнастикою, повністю відмовилася від солодкого. Вдома повно цукерок, бо брат і сестри люблять. Мені ж весь час доводиться боротися із собою: яку шафу не відкрию, там завжди лежить щось смачне, — розповідає 12-річна Валентина САРКІСОВА з Києва. Навчається у школі художньої гімнастики Дерюгіних. Є наймолодшим членом збірної України.

— Гімнастикою зайнялася у 3 роки, — продовжує. — Тренуюся щодня. Вихідних майже не маю. Лише зрідка дозволяю собі в неділю довше поспати. У гімнастичній залі проводжу понад 12 годин на добу. Через це доводиться допізна писати конспекти, а шкільні предмети здавати екстерном. Утомлююся, та гімнастику лишати не збираюся. Прагну досягнути максимальних вершин у цьому виді спорту.

Дівчинка двічі ставала чемпіонкою України з художньої гімнастики у групових вправах, тричі — чемпіонкою Києва в особистому заліку.

— Іноді, щоб ідеально виконувати якусь вправу, доводиться відпрацьовувати її по два місяці, — каже Валентина Саркісова. — У щоденнику записую, як почалося тренування, з яким настроєм зайшла до зали, які помилки допустила і що зробила, щоб їх виправити. Також завжди фіксую свій режим. Щодня прокидаюся о шостій ранку. Іноді це важко. Щоб не проспати, ставлю два будильники. Постійно стежу за своїм раціоном. Відчуваю навіть один зайвий кілограм — гімнастичні вправи стає виконувати важче.

Гімнастка мріє стати олімпійською чемпіонкою, а потім — зайнятися тренерською роботою.

— Маю гарні задатки від природи, кажуть тренери, — додає Валентина Саркісова. — Та я знаю, жодні природні дані не дозволять досягнути високих результатів, якщо у спортсмена не буде сили волі та характеру.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Саркісова займається гімнастикою 12 годин на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі