понеділок, 29 грудня 2008 19:53

"В Україні тліє синдром "совєтського народу"

"Коли людина їде за кордон працювати, вона інтенсивно кілька місяців готується і вивчає мову тієї країни, куди виїжджає. І чомусь нікому не приходить у голову диктувати свої умови там і вимагати другої державної мови. Бо в кожній цивілізованій європейській країні є своя культура, звичаї, мова, а основне — високий рівень почуття самоповаги та поваги до інших.

Достатньо поглянути на імениті футбольні клуби. Тільки у львівських "Карпатах" іноземці вчаться розмовляти українською. А в решті українських клубів?!

Двомовність — це взагалі "бредні сивої кобили". Є український народ, який має свою тисячолітню історію, культуру, представники якої мають світову славу і, нарешті, свою українську мову, яка впродовж тисяч років розвивалася та вдосконалювалася. Водночас в Україні ще тліє синдром "совєтського народу". Цією хворобою вражені, на жаль, не тільки частина етнічних росіян, але й російськомовних українців".


Коментар на сайті www.gazeta.ua залишив Anonim

Зараз ви читаєте новину «"В Україні тліє синдром "совєтського народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі