четвер, 13 лютого 2020 05:40

В Оксани Харченко відмовили нирки

Автор: UKRAINIANS.TODAY
  Оксана Харченко мала педагогічну освіту. Їздила на заробітки в Польщу. В неї залишився син Ярослав
Оксана Харченко мала педагогічну освіту. Їздила на заробітки в Польщу. В неї залишився син Ярослав

Два роки прожила після інсульту 45-річна Оксана Харченко із села Бране Поле Богуславського району на Київщині. Крововилив у мозок у неї стався, коли працювала у Польщі.

— У січні 2018 року ми з Оксаною поїхали на заробітки — хотіли назбирати грошей на ремонт будинку, — розповідає сестра 43-річна Наталія Козанчин. — Пішли пакувати овочі до фермера. В нього працювали й раніше. Тоді влаштовувалися офіційно через агентство. А цього разу він переконав нас не підписувати договір.

За кілька днів після приїзду Оксані раптово стало зле, — каже Козанчин. — Почала боліти голова, піднявся тиск. Попросила хазяїна відвезти до лікарні, та замість цього він дві години катав нас містом. У Познані висадив у парку. Викликав поліцію — сказав, що Оксана випила. Через те, що медичну допомогу надали пізно, в сестри відняло праву частину тіла. Вона все розуміла, але говорила нерозбірливо. Спочатку навіть поворухнутися не могла, але потім почала зводитися на ноги. Були впевнені, що йде на поправку. З роботодавцем підписали мирову угоду. Він оплачував лікування. Хотів зустрітися із сестрою, але в неї не було бажання його бачити.

Торік Оксану привезли до України.

— За нею доглядали батьки, — говорить Наталія. — Останні дні життя біля Оксани мене не було, але ми постійно спілкувалися скайпом. Померла, бо відмовили нирки. Перед тим мала високу температуру, яку не вдавалося збити.

Оксана Харченко була педагогом за освітою. В неї залишився син Ярослав, 22 роки.

Зараз ви читаєте новину «В Оксани Харченко відмовили нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі