вівторок, 25 жовтня 2011 07:30

В Івана Ганзеру закохалися по телевізору

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Переможець конкурсу ”Голос країни” Іван Ганзера із села Калинове на Харківщині носить темні окуляри. Він народився з вадами зору
Переможець конкурсу ”Голос країни” Іван Ганзера із села Калинове на Харківщині носить темні окуляри. Він народився з вадами зору

Переможець конкурсу "Голос країни" на телеканалі "1+1" Іван Ганзера, 24 роки, із села Калинове Борівського району на Харківщині щойно підписав контракт на п'ять років з однією із найбільших компаній звукозапису "Юніверсал мюзік груп".

Іван у темних окулярах. Намацує рукою диван у столичному ресторані "Барбекю" й акуратно сідає на нього.

— Друзья детства перестали со мной разговаривать, — розказує. — Раніше при зустрічі обіймалися, розпитували. Тепер це лише сухі привітання і потискання рук. Може, вони звикли, що мені потрібна допомога. На всіх конкурсах, в яких я не доходив навіть до чвертьфіналу, вони підтримували мене. А тут я раптом чогось добився сам.

Іван незрячий від народження. Зір втратив через родову травму. У напівтемряві трохи бачить лише чорно-білі силуети. Із-за скелець видно, як мружиться від світла.

— Мені пропонували зробити операцію, але гарантій не дають. Я боюся ризикувати. Почекаю, доки з'являться новіші технології. Удома батьки не роблять перестановок, щоб я не натикався на речі. Мама деколи просить подати їй синю миску чи червону чашку. Забуває, що я не бачу. Я делікатно прошу — повтори ще раз. Вона каже: подай миску з третьої полиці чи другу чашку із сушки.

Обмацує на собі пасок, шукає мобільний телефон.

— Мені тепер часто дзвонить дівчина. Познайомилися півроку тому. Вона вчиться на міліціонера в Харкові. Побачила мене по телевізору і закохалася. Мені передали її номер. Сказали — гарна, скромна, подзвони, не пошкодуєш. Їхав після зйомок у поїзді Київ—Харків і набрав її. Ніби недовго говорили, а виявилося 3 години. Зараз по п'ять-шість годин на день спілкуємося телефоном.

До Івана підходить жінка в чорному костюмі. Це — помічниця, яка його водить. Донедавна його супроводжував батько, але сказав, що хоче відпочити від Києва, і поїхав додому.

— Попросив дівчину вислати її фото. Я трохи бачу: на великому екрані вловлюю чорні літери, можу роздивитися велику картинку. Вона виявилася гарною, чорнявою, худою і високою. Пішли знайомитися з її батьками. Мама в неї класна, весела, зразу за стіл садить. Думаю, я їм теж сподобався. Але сказали, що в Київ вона не зможе їздити до мене, бо має закінчити навчання. Я погодився.

Іван у білій футболці під чорним піджаком. На футболці намальована дівчина. Одяг йому допомагає підбирати сестра 34-річна Світлана.

— Я ревнивий, тому дзвоню своїй дівчині щовечора, — продовжує Іван. — Сказав, раптом щось узнаю погане — приїду і задушу обох. За гороскопом я Козеріг, інколи псіхую. Як щось у розмові не так, я тим телефоном об стінку як шарахну. Він розлетиться. Тоді збираю його, складаю докупи і пробую знову їй подзвонити. Після сварок ми сильніше відчуваємо, як любимо одне одного.

Зараз ви читаєте новину «В Івана Ганзеру закохалися по телевізору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі