пʼятниця, 11 лютого 2011 11:41

Ющенко вчитиме дітей грати на дримбі

Автор: фото з сайта www.newzz.in.ua
  Колишній президент Віктор Ющенко на своїй дачі
Колишній президент Віктор Ющенко на своїй дачі

— Через бездіяльність пенсіонери швидко відходять на той світ. Тому наші президенти й у відставці намагаються працювати, — каже столичний психолог 47-річний Юрій Калашніков. — Кравчук і Кучма впливають на політичні процеси у державі. А от Ющенко переживає стрес. "Разом із народом" він був наче самодостатнім, а тепер втратив це відчуття.

Колишній президент 56-річний Віктор Ющенко заявив, що планує відкрити кілька музичних шкіл. У них вчитимуть грати на дримбі, волинці, трембіті та лірі.

— Зараз в Україні є від сили 37 трембітарів. Тих, хто грає на дримбі, ще менше, — каже він. — Після відставки в мене з'явилося більше вільного часу. Я тримаю корову Улю, фазанів, чотири дрохви, шість собак. Маю п'ять порід курей. На моєму ставку зимують три сотні диких качок. За зиму з'їдають машину-півтори комбікорму. Якось із воску, зібраного на пасіці, зробив три 2-метрові свічки.

72-річний Леонід Кучма після відставки створив благодійний фонд "Україна". Він підтримує обдарованих дітей і влаштовує виставки їхніх творів.

— Леонід Данилович прокидається рано, йде на прогулянку — проходить 5 кілометрів. Кожного тижня займається у тренажерному залі. Інколи їздить на рибалку, — розповідає Вадим Долганов, його прес-секретар.

Після відставки глава держави отримує довічну матеріальну допомогу у розмірі президентської зарплати. Президентам належить мати чотирьох водіїв, двох покоївок, офіціантів та кухаря, дві машини, охорону, помічника.

— Користуюся послугами однієї офіціантки та кухаря, — розповідає Леонід Кучма. — Завжди почував себе винним перед кухарями, адже зазвичай нічого не замовляю. Їм те, що є на столі.

Леонід Кравчук, 77 років, на пенсії почав займатися спортом:

— Двічі на тиждень ходжу до тренажерної зали, щоб підтримувати гарну форму. У вільний час люблю грати у шахи. Раніше навіть у комп'ютера перемагав.

Леонід Макарович живе на державній дачі у Кончі-Заспі під Києвом. Вдома тримає три собаки.

— Вівчарка Жак живе у буді біля будинку. Дворняжки Марта та Черниш мешкають трохи далі. Поселив їх там, щоб із вівчаркою не зчепилися.

Позаторік урятував бездомну кішку.

— Підходить дружина і каже: "Там на порозі лежить кішка, вмирає". Бідна, вже й голови підняти не могла. Загорнув її у рушник і поніс до прорабського будинку — боявся, щоб собаки не розірвали. Зателефонував своєму ветлікарю, він говорить: "Це ж треба рентген робити, аналізи. Ми не встигнемо її врятувати". Я розім'яв найсильніший антибіотик, розвів водою. Піпеткою закапував кішці у рот. Потім вона котенят привела.

Горбачов рекламував піцерію

Колишній президент Чехії Вацлав Гавел, 74 роки, пише п'єси.

— На посаді президента мріяв, коли нарешті зможу усамітнитися, щоб писати. Але мушу відвідувати офіційні заходи, брати участь у благодійних акціях. Це забирає багато часу. За сім років написав лише одну п'єсу "Уход". У ній ідеться про канцлера, який мусить залишити державну дачу.

Екс-президента США 64-річного Білла Клінтона називають найдорожчим лектором. За виступ він править $100 тис. Кажуть, заробив більше як $40 млн. Створив благодійний фонд для боротьби зі СНІДом, бідністю, голодом та дитячим ожирінням.

Президент колишнього Радянського Союзу 79-річний Михайло Горбачов три роки тому знявся у рекламі сумок від "Луї Вітон". Розповідають, отримав за це кількасот тисяч євро. Перед тим рекламував мережу піцерій.

Колишній глава Киргизії Аскар Акаєв, 66 років, після відставки переїхав до Москви, став викладачем університету. Читає лекції з вищої математики.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вчитиме дітей грати на дримбі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі