четвер, 06 грудня 2007 18:06

Юрій Фальоса постраждав через Єльцина

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Контракт Юрія Фальоси із Анні Лорак закінчився два роки тому. У нього нова підопічна — співачка Міка Ньютон
Контракт Юрія Фальоси із Анні Лорак закінчився два роки тому. У нього нова підопічна — співачка Міка Ньютон

45-річний Юрій Фальоса — екс-продюсер 29-річної співачки Ані Лорак. Деякий час колишні партнери не спілкувалися. 27 вересня Юрій з"явився на дні народження Ані Лорак у її київському ресторані "Енджел лаунж". Приніс чотири пакунки подарунків.

Офіс центру "Фальоса фемілі фекторі" розташований у Києві на Подолі. У коридорі чекають двоє будівельників у чорних шкірянках.

— Торгуватися будемо? — запитує Фальоса, дивлячись з-під окулярів.

— Ні, ціна прийнятна, — відповідає старший.

— Дивіться, щоб дорожче не вийшло, — зауважує продюсер.

Над диваном висить плакат Ані Лорак. Вона в короткій спідниці й ковбойському капелюсі.

— Із Кароліною (справжнє ім"я Ані Лорак. — "ГПУ") ми по півроку їздили разом по гастролях, — згадує Юрій Дмитрович. — Нас потягнуло одне до одного. Моя дружина Ольга теж почала зустрічатися з іншим. Зійшлася з моїм другом, композитором.

Каже, що по 10 роках із Кароліною втомилися одне від одного.

— Я почав давати їй більше свободи. Вона від неї захмеліла. Почала спілкуватися через губу. Дозвольте, я покурю? — запитує Фальоса й іде за попільничкою.

Говорить, що Кароліна була в родині "наче третя дитина". Гралася з його сином та донькою.

— Синові Артему тепер 23 роки. Він — директор мого центру. 19-річна донька Іванна живе в Чернівцях, навчається в університеті. Знає чотири мови. Наступного року хочу забрати її до Києва.

Фальоса розповідає, що стрибав із парашутом, займався картингом, боротьбою. Ім"я батьки йому дали на честь космонавта Юрія Гагаріна:

Поклявся більше не зустрічатися з жодною артисткою

— Я народився 12 квітня. Через 15 хвилин після того, як Гагарін полетів у Космос. З дитинства мріяв про авіацію. Пілотом не став через поганий зір.

Народився продюсер у місті Качканар Свердловської області Росії. Його мати працювала бухгалтеркою. Батько був водієм на Колимі, згодом — начальником автобази.

— На вступних екзаменах до Київського авіаційного інституту відповідав бездоганно, — запевняє Юрій. — Вивчив напам"ять таблицю з літерами. Але медсестра зазирнула в мою медичну картку і зрозуміла все. Я побіг на вулицю, купив їй букет квітів. І мене зарахували на інженера-механіка.

Юрій закінчив музучилище. Знайомий запросив його пограти в рок-гурті.

— Не було ресторану, в якому я не грав. На місяць заробляв 180–250 карбованців. Завкафедри в інституті мав менше, — з гордістю зазначає Юрій. — Їздив на таксі, мало не щотижня купував нові модні штани.

1983-го на 5-му курсі Юрій Фальоса одружився.

— Прийшов у гуртожиток до свого друга, — розказує він. — Він прав, а я йому допомагав. Закінчили вранці. Виходжу, бачу — сидить симпатична дівчина. Сів біля неї й кажу: "Виходь за мене заміж". Дав час подумати до вечора. Увечері після концерту прийшов бухий. Дверима вона мені прищемила палець. Потім перебинтувала його. Через півроку ми одружилися.

1983-го Фальосу за розподілом направили до Магадана. Там він став начальником відділу місцевого управління цивільної авіації.

— Я був комсоргом аеропорту. Поїхав на курси у Москву. Нас 16 комсомольців домоглися зустрічі з Борисом Єльциним. Його тоді якраз усунули з посади мера Москви, — знову бере цигарку. — Я записав нашу розмову з ним на 4 касети. КГБ улаштувало шмон. Після цього у мене був перший серцевий напад. Мене відпустили, але почалися гоніння. Якось з літака не випускали.

Фальоса повернувся до України. Говорить, що створив у Києві перший нічний клуб. Нині продюсує 21-річну співачку Міку Ньютон. Хвалить її. Розповідає, що вклав у неї $300 тис. Запевняє, що роману між ними немає.

— Поклявся більше не зустрічатися з жодною артисткою, — пояснює Юрій Дмитрович. — Закоханий у дизайнерку Олю. Думаю про сім"ю.

1962, 12 квітня — Юрій Фальоса народився в м. Качканар Свердловської області Росії
1962 — родина переїхала до Маріуполя Донецької області
1968 — перебралися до Магадана, там Юрій пішов у перший клас
1978 — вступив до Київського інституту цивільної авіації на факультет аеропортів; почав грати в ресторанах
1983 — одружився зі студенткою Ольгою; за розподілом потрапив до Магадана, працює головним інженером в аеропорту
1986 — начальник відділу спецтранспорту Магаданського управління цивільної авіації
1992 — у Чернівцях познайомився зі співачкою Ані Лорак
2002 — продюсер співачки Міки Ньютон

Зараз ви читаєте новину «Юрій Фальоса постраждав через Єльцина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі