четвер, 13 лютого 2020 00:10

Уперше "Оскар" отримала неангломовна стрічка

Автор: ФОТО З САЙТА URA-INFORM.COM
  Уродженка Києва Олена Андрейчева із 2006 року живе у Лондоні. ”Оскар” отримала за найкращий документальний короткометражний фільм про підлітків із передмість афганської столиці Кабула. Вона продюсерка стрічки
Уродженка Києва Олена Андрейчева із 2006 року живе у Лондоні. ”Оскар” отримала за найкращий документальний короткометражний фільм про підлітків із передмість афганської столиці Кабула. Вона продюсерка стрічки

92-га церемонія вручення кінопремії "Оскар" відбулася в ніч на 10 лютого в Лос-Анджелесі, США. Найбільше нагород отримав фільм "Паразити" південнокорейського режисера 50-річного Пон Джун Хо.

Стрічку відзначили як найкращий фільм, за режисуру, оригінальний сценарій і зарубіжну картину. Це перша в історії неангломовна стрічка, що здобула головну нагороду.

Сім'я бідняків підробляє збиранням картонних коробок для піци, за сюжетом. Несподівано сину випадає нагода попрацювати репетитором англійської мови в заможній сім'ї. Підробляє університетський диплом і документи. Поступово обманом влаштовує до багатіїв усю родину. Користуючись довірою господарів, маніпулюють ними.

Раніше "Паразити" отримали "Золоту пальмову гілку" Каннського фестивалю.

— Це оригінальне авторське кіно зі свіжою, молодою енергією, — каже журналіст Владислав Недогібченко, 30 років. — Має багато шарів — соціальна притча, казка, трагікомедія, трилер. Водночас ідеться про людину в сучасному суспільстві, її прагнення бути не тим, ким є насправді. Повчального тону й авторських оцінок немає. Режисер співчуває героям. У цьому — життєва багатогранність.

Найкращим актором назвали 45-річного Хоакіна Фенікса за головну роль у трилері "Джокер". Найкращою акторкою стала Рене Зеллвеґер, 50 років. У біографічній драмі "Джуді" втілила зірку кіно й музики Джуді Ґарленд.

"Оскар" за найкращу чоловічу роль другого плану вручили 56-річному Бреду Пітту. Зіграв водія й каскадера Кліффа Бута в стрічці "Одного разу в Голлівуді".

Британка українського походження Олена Андрейчева отримала "Оскар" за найкращий документальний короткометражний фільм — "Навчитися кататися на скейтборді в зоні бойових дій (якщо ти дівчина)". Вона — його продюсерка.

Стрічка розповідає про підлітків із передмість афганської столиці Кабула.

Олена Андрейчева народилася в Києві. За освітою фізик, науковий журналіст. З 2006-го живе в Лондоні. Займається документалістикою.

Зараз ви читаєте новину «Уперше "Оскар" отримала неангломовна стрічка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі