четвер, 17 травня 2007 17:34

Умерла московська актриса Тетяна Лаврова

  Тетяна Лаврова була дружиною акторів Євгена Урбанського і Олега Даля
Тетяна Лаврова була дружиною акторів Євгена Урбанського і Олега Даля

У Москві на 69 році життя померла актриса Тетяна Лаврова. Ввечері 15 травня Лавровій стало зле. Син Володимир викликав "швидку". Актриса померла в одній з московських клінік від інфаркту.

Справжнє прізвище Тетяни Лаврової — Андріканіс. Аби грати в московських театрах, їй довелося взяти псевдонім.

— Мені казали, що російська акторка повинна мати російське прізвище, — зізналася вона.

Дівчина попросила однокурсників написати кілька прізвищ на аркушах паперу й тицьнула пальцем в один навмання.

Тетяна народилася 7 червня 1938-го в сім"ї кінооператорів. Її батьки Галина Пишкова та Євген Андріканіс зняли кінострічки "Гаврош" та "Небо Москви". Коли дівчині було 12, вони розлучилися. Тетяна залишилася з матір"ю. Лаврова була онукою підприємця Савви Морозова, який створив МХАТ. У 17 років вона пішла з дому і вступила до школи-студії МХАТ на акторське відділення.

Із першим чоловіком актором Євгеном Урбанським Лаврова познайомилася в театрі імені Станіславського. Чоловік був на 6 років старший за Тетяну, але вважав її авторитетом. Коли помічав Лаврову в залі, дуже нервувався.

На час знайомства з акторисою Урбанський був одружений. Він запропонував Тетяні стати його коханкою. Жінка відмовилася. Невдовзі вони побралися. Молоді жили в гуртожитку театру імені Станіславського. Потім оселилися в комуналці Тетяниної бабусі, за ширмою. Їхній шлюб тривав 5 років. Лаврова пішла від Урбанського, бо він зраджував її. За два роки Євген загинув на зйомках фільму "Дублер", виконуючи трюк на автомобілі.

Лаврова одружилася з актором московського театру "Современник" Олегом Далем. Він був бідний, багато пив, ревнував її. Подружжя знімало квартиру, жило в підвалі.

— Я теж попивала з ним, аби йому менше зосталося, — згадувала актриса. — Дякую Богові, що не спилася.

Лаврова пішла від Даля за півроку. Вона була близькою подругою актора Олексія Баталова, з яким зіграла в стрічці "Дев"ять днів одного року". Казала, що сім років була коханкою відомого поета, ще п"ять — режисера Олега Єфремова.

Син Лаврової Володимир народився після її розлучення з Далем. Актриса не назвала імені батька. Хлопчика записала Лавровим. За фахом Володимир — скульптор, займається дизайном.

Прощатимуться з актрисою 18 травня в портретному фойє МХАТу. Поховають Тетяну Лаврову на Троєкуровському кладовищі в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Умерла московська актриса Тетяна Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі