четвер, 29 січня 2009 18:03

Українські гімнасти отримали "Золотого клоуна"

Автор: фото з сайта www.zimbio.com
  Золоту нагороду фестивалю циркового мистецтва гімнасти Дмитро Григоров та Олеся Шульга отримали з рук принцеси Монако Стефанії (у центрі)
Золоту нагороду фестивалю циркового мистецтва гімнасти Дмитро Григоров та Олеся Шульга отримали з рук принцеси Монако Стефанії (у центрі)

Повітряні гімнасти 32-річний Дмитро Григоров і Олеся Шульга, 29 років, перемогли на 33-му фестивалі циркового мистецтва в Монте-Карло в Монако. Номер "Політ пристрасті" артисти виконували без страхувальних тросів. Глядачі в залі 3 хв. аплодували стоячи.

— Діма висить, у зубах пояси, а я тримаюся за його ноги, — каже Олеся про номер. — Разом важимо 113 кілограмів. Цього більше ніхто не може повторити.

— Якщо щелепи розімкнуться, шансів урятуватися не буде, — додає Дмитро.

1996-го Григоров упав із 13-метрової висоти на арену столичного державного цирку. Одужав за два роки. Нині виступає з рідною сестрою дружини Алли, яка сидить за електронним пультом і керує тросами під час виконання циркових трюків. Алла теж гімнастка, але після народження дитини припинила виступати.

— Коли нам оголосили "золото", Дмитро й Олеся стояли як вкопані — не могли повірити. Я одразу почав кричати і обнімати всіх. Аж горло зірвав, а артистів ледь в обіймах не задушив, — ділиться враженнями Микола Кобзов, директор цирку, в якому працюють гімнасти. — Нам пообіцяли, що влітку Україна проведе свій цирковий фестиваль.

1999-го "Золотого клоуна" в Монако отримав еквілібрист Анатолій Залевський.

Цирковий фестиваль у Монте-Карло заснував князь Монако Реньє 1974-го на честь 25-ї річниці свого правління. Цьогоріч на ньому головувала принцеса Монако Стефанія. Фестиваль відвідало 40 тис. глядачів. Квитки коштували від 30 до 100 євро. Другого "Золотого клоуна" отримали гімнасти з цирку Пхеньяна за номер на трапеціях. "Срібного клоуна" дали італійським дресирувальникам — братам Джіона за номер із кіньми. "Бронзу" розділили  французький дресирувальник тигрів Рожер Фальк та італійський дресирувальник слонів Елвіс Еранні.

Зараз ви читаєте новину «Українські гімнасти отримали "Золотого клоуна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі