Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 18:07

Украли прах Курта Кобейна

В американському місті Лос-Анджелес із будинку співачки 43-річної Кортні Лав, удови Курта Кобейна, вкрали прах її чоловіка. Останки лідера гурту "Нірвана" Лав зберігала в наплічнику у вигляді рожевого ведмедика разом із пасмом волосся покійного. Злодії також винесли коштовності на $3 тис.

— Я на межі самогубства, — каже Кортні Лав після пограбування. — Аби відчувати, що Курт досі поруч, я завжди брала його прах із собою. Тепер маю відчуття, що втратила його вдруге.

У шлюбі Кортні Лав та Курт Кобейн прожили два роки. На своєму весіллі Курт був у зеленій піжамі, а наречена в старій сукні актриси Френсіс Фармер. Кобейн не хотів пишної церемонії, бо боявся, що плакатиме під час вінчання. У вересні 1994-го, перебуваючи під впливом наркотиків, співак вистрелив у себе з рушниці. Його група "Нірвана" саме була на вершині популярності: у світі було продано 62 млн альбомів гурту.

Після кремації тіла Кобейна його прах розділили на три частини. Першу розвіяли над буддійським храмом у Нью-Йорку, другу — над рідним будинком у Сіетлі, третю забрала дружина.

Кортні Лав через проблеми з алкоголем і наркотиками позбавили материнських прав. Їхня спільна з Кобейном донька 15-річна Френсіс Бін живе в матері чоловіка. Свекруха Лав, Уенді О"Коннор, не дозволяє зустрічатися їй із донькою. Коли співачка хотіла забрати її додому, бабуся штовхнула невістку, та у відповідь дала їй ляпаса.

Кажуть, що лікарі радили зробити Лав аборт, бо та навіть під час вагітності вживала наркотики.

— Це медичний факт чи ваша думка? — обурювалася тоді Кортні. —  Покажіть хоча б одну книгу, де написано, що мені не можна народжувати. Я борюся із наркозалежністю!

Вона й досі вживає наркотики. Припускають, що прах свого чоловіка вона могла "знюхати". 2003-го жінку шпиталізували через передозування. А за кілька днів до того її арештували за хуліганство. Під впливом наркотиків Кортні зламала чотири вікна у будинку приятеля, бо хотіла увійти до помешкання.

Лікарі радили їй зробити аборт

По смерті чоловіка співачка за $20 тис. продала лист, у якому Курт описував їй свої галюцинації після прийому ЛСД. А на аукціоні "Крістіс" Кортні виставила одяг чоловіка.

— Я досі вдягаю його піжами, коли лягаю спати. Через спогади не можу ні з ким завести нових відносин, — пояснила вона тоді.

У березні цього року Кортні Лав випустила серію взуття з автографами та текстами пісень чоловіка. Виготовила взуття фірма "Конверс". У день смерті на Куртові були чорні черевики цієї компанії.

Зараз ви читаєте новину «Украли прах Курта Кобейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути