вівторок, 23 жовтня 2007 18:24

Учасники гурту "АББА" зустрілися в Берліні

Автор: фото: reuters/Arnd Wiegmann
  Колишні солісти ансамблю ”АББА” Анні Реус та Бьорн Ульвеус прибули до Берліна на прем’єру мюзиклу ”Мама Міа”, створеного за мотивами пісень гурту. ”АББА” розпалася 1982 року
Колишні солісти ансамблю ”АББА” Анні Реус та Бьорн Ульвеус прибули до Берліна на прем’єру мюзиклу ”Мама Міа”, створеного за мотивами пісень гурту. ”АББА” розпалася 1982 року

62-річний Бьорн Ульвеус та 61-річна Анні Реус, колишні учасники шведського гурту "АББА", 21 жовтня приїхали на прем"єру мюзиклу "Мама Міа" в Берліні. Авторами постановки є Ульвеус та інший учасник квартету — Бенні Андерсон, 60 років. У лютому 2005-го вони презентували свою роботу у Стокгольмі шведською мовою.

Гурт "АББА" виник 1972-го. У ньому ще виступала Аґнета Фалькстоґ, 57 років. Спочатку на платівках із піснями шведських артистів писали їхні повні імена. А тоді  менеджер співаків Стінґ Андерсон скоротив назву до перших літер. 1974 року з піснею "Ватерлоо" група перемогла на пісенному конкурсі "Євробачення".

Аґнету Фалькстоґ називали геніальною дівчинкою. Учителька музики відмовилася займатися з 14-річною Аґнетою, бо та вже все вміла. У 15 років дівчина залишила школу і влаштувалася в автомобільну компанію. 1969-го вона під час гастролей у Німеччині мало не вийшла заміж за продюсера свого німецького альбому. Повернувшися до Швеції, в телешоу познайомилася із Бьорном.

1971-го пара одружилася. На весіллі молодят возили в каретах. На ногу нареченій наступив кінь, і Бьорн носив Аґнету на руках. У пари є 27-річний син Крістіан і 34-річна донька Лінда, вона має 6-річну доньку Тільду.

Коли "АББА" розпалася, подружжя розлучилося. Від другого шлюбу в Ульвеуса народилися доньки Анна, 21 рік, і Емма, 25 років. Аґнета теж вийшла заміж, за пластичного хірурга Томаса Зонненфельда. Та 1992-го вони розсталися.

Інші учасники гурту — Бенні та Анні — теж були подружжям. У дитинстві Анні виховувала бабуся. Коли дівчинці було два роки, померла її матір. Батько служив у Німеччині офіцером і не знав, що має доньку. У 16 років Анні створила гурт "Анні Фрід-Фор". Дівчина вийшла заміж за гітариста, від нього й народила двох дітей: Хансу й Лотте. Чоловік хотів, аби дружина сиділа вдома. На одній із вечірок 1969-го жінка познайомилася з Бенні. Він був одружений, мав сина й доньку. Коли дівчинці виповнився рік, Бенні пішов до Анні.

Після розпаду гурту "АББА" ця пара також розлучилася. Анні побралася з німецьким принцом Руццо Реус фон Плауеном. Шість років тому він помер.

Зараз ви читаєте новину «Учасники гурту "АББА" зустрілися в Берліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі