четвер, 16 січня 2020 05:35

У Віталія Ковальчука залишилося шестеро дітей

8 січня протоієрею Успенського Низкиницького чоловічого монастиря Володимир-Волинської єпархії 55-річному Віталію КОВАЛЬЧУКУ стало зле за кермом "Рено Кенго". Машина з'їхала з дороги та врізалася в дерево. Священника госпіталізували. Він помер у реанімації.

— Отець Володимир був приязним, простим і щирим, — розповідає колега 41-річний Віктор Мартиненко. — Ніколи ніхто не бачив його розгніваним. За життя він жодного разу не сказав грубого слова, нікого не образив. Протягом 13 років ми разом служили у Низкиницькому монастирі. Тільки добрі і світлі спогади лишилися про отця Віталія. Він був хорошим священником. Мав дуже сильну віру й щиро жив за заповідями Божими. У ньому не було ніякої фальші.

Віталій Ковальчук був хірургом за освітою.

— Багато парафіян зверталися до нього, як і до лікаря. Він завжди міг дати слушну пораду, — каже Мартиненко. — Прихожани його дуже любили. Частина людей ходили на службу саме через нього.

У священника залишилися дружина та шестеро дітей. Найменший син торік пішов до першого класу.

— Отця Віталія поховали 10 січня біля Низницького чоловічого монастиря, — розповідає Віктор Мартиненко. — Люди йшли прощатися з ним із вечора. На похорон прийшли кілька тисяч. Було багато духовенства і гори квітів.

Зараз ви читаєте новину «У Віталія Ковальчука залишилося шестеро дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі