четвер, 31 січня 2008 19:46

У військовому училищі навчання безкоштовне

Степан Пустовіт із с. Сапіжанка Шаргородського р-ну Вінницької обл. просить розповісти про військове училище ім. І.Богуна.

"Мій 13-річний син хоче навчатися в суворовському училищі. Так його вразив фільм "Кадети".


Після серіалу "Кадети" Київський військовий ліцей став популярним, — говорить підполковник Микола Лісовий, 38 років, заступник начальника Київського військового ліцею ім. І. Богуна з гуманітарних питань.

— Серіал, — каже підполковник, — відображає реальне життя відсотків на 80. Є деякі неточності. Наприклад, ліцеїсти не сидять і не лежать на ліжках, як це роблять кадети. У фільмі вони щодня ходять у парадній формі й у ній же прибирають територію. Насправді ліцеїсти носять камуфльований одяг, а "парадку" одягають тільки у звільнення. Ну і, звичайно, ні про які любовні романи між ліцеїстами та викладачами мови бути не може.

Щороку конкурс до КВЛ ім. І. Богуна становить 3-4 людини на місце. Для вступу потрібно подати такі документи: заява вступника, біографія, характеристика зі школи, завірена директором, копія свідоцтва про народження, копія табеля про успішність, довідка про склад сім"ї (форма N3), 4 фотокартки 3Х4 без головного убору, довідка про стан здоров"я (форма N086-у), амбулаторна медична картка, довідка про групу крові та резус-фактор, довідка про флюорографію органів грудної клітини, рентгенографія додаткових пазух носа, електрокардіограма, результати загального аналізу крові, сечі, калу, довідка про щеплення, конверт зі зворотною адресою. Документи приймає комісія з 11 травня до 15 червня.

КВЛ ім. І.Богуна фінансує Міністерство оборони України. Навчання ліцеїстів безкоштовне.


Адреса: 01133, Київ, бульв. Лесі Українки, 25, станція метро Печерська. Тел.: (044) 286 17 18, 285 31 72.

Зараз ви читаєте новину «У військовому училищі навчання безкоштовне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі